Ако трябва да посочим един месец в годината, през който рискът от напълняване е изключително голям, то това със сигурност ще бъде декември. След периода на големите празници - Коледа и Нова година, на мнозина се налага да сменят почти изцяло гардероба си, защото са качили някой и друг килограм. Ето кой са основните грешки, които допускаме в старанието си да прикрием промените във фигурата си и как да ги избегнем:

Моден грях номер 1: Да се напъхаш в дрехи с възможно най-малкия размер!

Правилният подход: Купувайте дрехи, които наистина са ви по мярка! Не тесните панталони, а онези, които ви стават, придават по-строен вид и вталяват.

Моден грях номер 2: Да носиш дрехи с големи щампи

Правилният подход: Големите щампи и едрите шарки кара пълните хора да изглеждат още по-пълни. Придържайте се към по-изчистения стил и неутралните цветове.

Моден грях номер 3: Да се обличаш изцяло в черно

Правилният подход: Вярно е, че черното вталява, но в същото време е твърде тъжен цвят. Затова старайте се да редувате тъмните със светлите нюанси в облеклото си. Избягвайте обаче класическото съчетание между черно и бяло.

Моден грях номер 4: Да носиш само широки дрехи

Правилният подход: Прекалено широките дрехи правят пълните хора да изглеждат още по-пълни. Инвестирайте средства в не повече от два чифта широки панталони. За зимния сезон най-подходящи са тези, изработени от вълна и малко ликра.

Моден грях номер 5: Прекалено големи деколтета

Правилният подход: Гърдите не трябва да са на показ, особено при бизнес облеклото. Когато обаче напълнеят, повечето дами мислят за предизвикателно да демонстрират наедрялата си гръд. Ако сте от този тип жени, носете блузи с по-остри деколтета, защото те удължават визуално торса.