На любителките на обувката – кралицата на аксеосоарите, Лубутен  предлага огромно разнообразие от цветове, модели и материали. Ще откриете нещо лъскаво като за Червения килим, нещо семпло като за първа романтична среща и нещо предизвикателно в стил “Аз съм твоята господарка!”. Е, как да не го обикнеш – за всекиго по нещо! Вижте с какво е различен, симпатичен, иновативен и креативен…

 


Снимка: GettyImages/Guliver PhotosНакратко за него…
Животът на  световноизвестните дизайнери е тема, за която си струва да се говори – как ли са станали толкова “големи”? Ако се поинтересуваме, ще открием нещо интересно за детството, за хобитата, за мечтите и стремежите им… и най-вече колко авантюристични и луди глави са били някои от тях… и вероятно все още са. Французинът Лубутен (небезизвестният дизайнер на обувки) е точно от тези последните, щурите, които са готови на всичко, за да постигнат целта си. Лично той  е жертвал някой и друг час/ден в училище в името на момичетата в парижките нощни клубове. Неее, тук няма нищо пошло или перверзно – от тяхните костюми  черпи вдъхновение. Още с първите си опити и едва на 16 години започва (със скиците си) своя професионален стаж в този бранш. По-сериозно навлиза в бизнеса като работи за други известни дизайнери, което му дава добър тласък за започването на собствен бизнес – човекът си е знаел цената!

 

Кой обича Лубутен?
Всеки добър и уважаван дизайнер има добри и известни клиенти. Сред най-популярните негови почитатели са Виткория Бекъм, Никол Кидман, Сара Джесика Паркър, Дженифър Лопес, Гуинет Полтроу, Бионсе, Лейди Гага, Деми Мур и знаменитата Елизабет Тейлър. Като че ли от всички тези красиви дами най-върла фенка е Дженифър Лопес. Тя дори изпява песен в негова чест -  „Louboutins“. Освен това има над 70 чифта негови обувки! А като си представим колко марки още харесва, какъв ли е броят на всичките й пътъчки?

Снимка: GettyImages/Guliver Photos
В какво е различен и отличен?
Всеки творец има свой стил или така наречената запазена марка. Неговите модели, погледнати отгоре са различни и понякога неразпонаваеми с просто непрофесионално око. Ако обаче се вгледате внимателно ще откриете нещо, което присъства в почти всичките му модели – червените подметки. Тази негова страст се зараджа съвсем случайно докато прави дизайн на един от моделите си. Тогава той решава, че на обувките има липсва…. познайте какво? Енергия! За този проблем Кристиан намира бързо решение – грабва един червен лак за нокти и боядисва с него целите подметки. Друго, по което ще го познаете се безумно високите токове. Трай бабо за хубост!

Снимка: GettyImages/Guliver Photos
Иноватор? Да, да и да!
Нека си признаем – за да си различен трябва да си иновативен и уникален  в нещо. Този дизайнер е точно такъв. До сега говорихме за високите точкета, нали? Е, явно модният специалист е решил, че неудобството трябва да се премахне… но не и с цената на високото токче! За целта вкарва скрити подметки в обувките – не вярвайте на очите си! Тези дългокраки манекенки не ходят с лекота на високо – те просто не са на толкова високо!


За обувките и вдъхновенията…
Основната цел на Лубутен е да направи жените да изглеждат красиви, а краката им толкова изящни и дълги, колкото е възможно. Обувките украсява с камъни, ленти, панделки, пера, лачена кожа, дантела… Вдъхновението му идва и от една изложба на обувки, която окончателно подпалва огъня на страстта и връщане назад няма! И все пак, кой би отрекъл - по-голямо вдъхновение от женската красота не съществува!

Снимка: GettyImages/Guliver Photos


Кристиан Лубутен – моден феномен. Ако харесвате различното, екстравагантното и екзотичното – това  е вашият човек! Все пак да бъде оригинален е нещото, което всеки иска, а още повече когато става дума за обувки!