Да отидеш на бала с лъскава или ретро кола си е класика. Повечето от нас вероятно са заложили или ще заложат на този вариант. Е, лимузина под наем също не е лоша идея. Не всеки обаче има възможност или пък просто не иска да се появи по този начин. Някои искат да са различни, оригинални, скандални и да излязат от рамката, а други пък нямат възможност да си набавят автомобил. Ето няколко идеи за онези, които искат да бъдат по-нестандартни и забавни и които искат да се забавляват с цената на… малко въображение!

Да се появиш с колело!
Онова старо прашно колело в мазето може да се превърне в прекрасен празничен превоз. С малко боя (ако се налага), малко балони, цветни ленти (направени от плат от стари тениски, наприемер), една свирка и ескорт от близки и роднини, можете да се превърнете в гвоздея на събитието. Този план е подходящ, ако училището ви се намира наблизо и ако все пак разполагате с какъвто и да е автомобил, с който ще продължите нататък. Добре е да не забравяме за безопасността – тя е на първо място. Ако се спрете на този вариант спокойно бихте могли да се поупражнявате – току виж се окаже, че сте загубили тренинг!

С  ролери !
Колко от нас са се разтапяли от кеф с кънки/ролери и добра компания в парка? А колко от нас го правят все още? Бройката като че ли е понамаляла от известно време насам и точно сега е моментът да заблестите на четири колела с “еко двигател”! Сигурно трудно ще намерите ролери, които да си отиват с тоалета. Затова можете да си закупите някакъв цветен спрей, който да пасва (ще се получи ефектно ако роклята е златиста и напръскате ролерите със същия спрей). За разкош може да залепите някое мънисто с контактно лепило, да облепите с дантела, да украсите с брокат (намажете с прозрачно лепило и поръсете с брокат, закупен от козметичния магазин) или каквото още ви хрумне – въпрос на фантазия!

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Тротинетка за кокетка!
Ако нямате колело, може да яхнете тротинетката. Този "мини бегач" ще се побере и в кола – ще можете да го използвате навсякъде по пътя! В случай, че роклята е къса (но не прекалено) и не се влачи, то това е правилният избор. Украсете я с балони, цветни ленти...  Голямо предимство е, че няма да има нужда да се показвате през прозорците на колата – тоалетът ви ще е изцяло на показ… нека хората ви видят!

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Пепеляшка с каруца... или файтон!
От къде ли? Все още има достатъчно хора, които се възползват от транспортните услуги на коня – благородното животно. Вероятно за скромна сума пари ще можете да уредите един ден с луксозното дървено возило. Ако имате и кавалер – още по добре! Изиграйте го принцеса и рицар на… бял кон и каруца. В случай, че този вариант ви се вижда твърде “ароматен”, можете да си наемете файтон. Не на всякъде ги има, това зависи от града, в който се намирате, но може и да се направи поръчка. Стува си да се опита – колко от нас са мечтали да бъдат на мястото на Пепеляшка и за един ден трамвая, с който сме се придвиждали до училище, да се превърне в лъскава каляска?!

Любовна рикша…
Имате половинка за бала? Това е вашият вариант! Може би и двамата имате колела, можете да си направите (е, не вие, а някой мераклия – татко, майстор, дядо) рикша от тях. Съединяват се, а между двете може да се сложи дори дъска (в ролята на седалка). Ако никой ваш познат няма тези умения, спокойно можете да потърсите помощ от някой заварчик или автомонтьор. Успех!

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

В крайна сметка с какво точно ще пристигне на бала не е от толкова голямо значение. Важно е настроението, с което сте заредени – то е най-ценният аксесоар. Бъдете себе си, бъдете оригинални, бъдете щури и си изкарайте незабравим празник! Едно, две, три, четири…