Като бизнесдама, вие държите на стила и елегантността. Често пъти обаче се чудите какво да облечете, на какъв цвят да заложите, така че да не нарушите правилата, и в същото време да се чувствате в блестяща форма, самоуверена и перфектна. Да, знаем, че понякога изискванията ни идват в повече – без деколте, без къса рокля, а на всичкото отгоре и цветът. Е, добре, проблемът има решение, и то е да заложите на цветове, с които със сигурност няма да сгрешите:

1. Тъмносиньо

Тъмносиньото е голям хит през последните няколко сезона, и то не само в офиса. С тоалети в този цвят излъчвате независимост, аристократичност и увереност. С класическата комбинация от бяло или кремаво пък ще изглеждате внушително и, едновременно с това, стилно и елегантно.  

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

2. Бежово

Финес и изтънченост са качествата, които ще ви придаде бежовият цвят. Освен самоувереност, според психолозите с този цвят ще правите впечатление и на човек, с когото лесно може да се общува. Перфектният цвят за съчетание с бежовото е тъмно- или светлокафявото.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

3. Бяло

Не е нужно да сте целите в бяло от главата до петите. Но... бялата риза, сако или рокля са перфектна комбинация. С този цвят ще изглеждате делова, открита, подредена и решителна дама, на която може да се разчита.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

4. Черно

Добрата стара класика. Универаселен цвят и съвършен избор както за официална вечер, така и за делова среща. Важно условие е, когато избирате тоалет в черен цвят, той да е от естествена качествена материя. Изпълнителност и отговорност са качествата, които ще излъчвате, ако заложите на класическата комбинация от бяло и черно. С нея ще изглеждате целеустремена млада дама с вкус и усет към съвършенство.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

5. Кафяво

Неутрален, но изключително изтънчен цвят, който внушава сериозност и самоуверенот. Освен че излъчва стил и финес, кафявият цвят чудесно се комбинира и с други гами – в бежово, бяло, кремаво и екрю.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

6. Сиво

Сивото е цвят на комфорта на работното място и едновременно с това – на изисканост и ненатрапчива скромност. Класика в жанра, която може да се комбинира единствено с бяло или черно, както и със светли или по-тъмни нюанси на сивото.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

7. Тъмнозелено

Тъмнозеленият цвят намеква за естественост и стил в облеклото. С този нюанс на зеленото излъчвате смелост, решителност, оригиналност на мисълта и увереност в светоусещането.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos