Е, дори и да вървим към неговия край, все още е лято! Слънцето навън става все по-жарко и изобщо няма намерение да си върви. Пък и ние лесно няма да го пуснем, нали? Ето защо си мислим, че няма да е никак излишно отново да си поговорим за… верните ни летни другарчета слънчевите очила. Те са не само любим и красив аксесоар за всяка жена, но и необходимо средство за предпазване на очите от вредните UV-лъчи. Ако тези, които носите в момента, не ви удовлетворяват, или ако се чудите кои биха били най-подходящите за вас, ви предлагаме няколко полезни съвета на световните стилистите, които ще ви помогнат да направите точния и стилен избор:

1. Очила с UVзащита

Може би е излишно да го повтаряме, но смятаме отново да го направим, тъй като това е особено важно! Първото, което трябва да гледате при избора на слънчеви очила, е дали стъклата им са снабдени с т.нар. UVзащита. Не забравяйте, че най-важната цел на слънчевите очила е да защитават очите от ултравиолетовата радиация! Затова при избора им задължително се спирайте на такива, които блокират 99-100% от UVA и UVB радиацията. На етикета на слънчевите очила е желателно да е отбелязано : UV 400 или 100% UV защита!

2. Ако не си падата по модните експерименти

Ако не си падате по модните експерименти и държите на стилните цветови комбинации, координирайте десена на очилата с този на дрехите или на аксесоарите си. Така ще елиминирате всякакъв риск от грешка в съчетаването.

3. Ако обичате да експериментирате

В случай, че искате на всяка цена да изглеждате различно и да не останете незабелязани, носете очилата си с облекла в контрастни на тях, но в същото време, допълващи ги цветове – например червено със зелено, жълто с лилаво, синьо с оранжево и т.н. Съветът на специалистите е да не прекалявате и да се придържате към не повече от два цвята в един тоалет! В противен случай рискувате да изглеждате неестетично и дори смешно.  

4. Ако рамките на очилата са ви пъстри или отрупани с всевъзможни шарки

Какъвто и цвят да са очилата ви – повече или по-малко пъстри и шарени, всички те прекрасно ще се комбинират с тоалети в неутрални тонове. Дрехите в бяло, както и такива в нежните нюанси на бежово, кремаво и бледо розово са особено подходящи за съчетаване с очила, чиито рамки са в повече от един или два цвята.

5. Ако ви допадат огледалните очила

Огледалните очила са на особена почит това лято. Те прилягат перфектно на тоалети с флорални мотиви, животински шарки, точки, райета и т.н. Ако десенът на облеклото е особено дързък обаче, е добре поне един от цветовете в него да е в една тоналност с този на стъклата. В противен случай има голяма вероятност да придадем претрупаност и кичозност на тоалета.

6. Огледалните очила чудесно се съчетават с деним

Дрехите от деним прекрасно се съчетават с огледални очила. Синият деним обаче е този, които позволява комбинации с всякакви цветове и модели очила. 

7. Комбинирайте златните или сребърни бижута с очила със сребристи или златисти рамки

Ако сте фенове на сребърните или златни бижута, няма да сбъркате, ако в случай заложите на очила със сребристи или златисти стъкла. Те са доста по-дискретни от тези в ярки цветове, но в същото време стоят изключително стилно и елегантно с тоалети в бяло, в черно и в по-дръзки нюанси. Стилистите обаче съветват да бъдете внимателни при комбинацията на бижута с пъстри или огледални стъкла.  Понеже очилата с огледални стъкла са достатъчно атрактивни сами по себе си, е добре да избягвате комбинацията им с прекалено едри колиета или обици.