Сингапурската художничка Grace Ciao създава модни илюстрации, които съчетават ръчно рисувани акварели с истински цветя, като използва цветни венчелистчета за цъфтящите си дрехи. Деликатните венчелистчета на цветята имитират меките тъкани на роклите, чиито разкошни дизайни са изцяло съобразени с естествената структура на растенията.

"Никога не знам как дрехите ще разцъфнат, докато и последното венчелистче не пасне на мястото си!", коментира модните скици Grace Ciao.

Художничката започва да използва цветя случайно, когато забеляза увяхнала роза на бюрото си, но вместо да я изхвърли, решава да й даде нов живот като модна илюстрация. Всяка от цветните й рокли се отличава с уникални текстури, форми и цветове в зависимост от вида на използваното цвете - роза, божур, орхидея…

А кариерата на Ciao като моден илюстратор разцъфтява с клиенти като модните брандове Chanel, Christian Dior, Fendi, Jaeger-LeCoultre, Elie Saab, La Perla и много други. Вижте едни от най-интересните й идеи от следващите снимки в Инстаграм.