Какво по-хубаво от това да черпим вдъхновение от любимите ни знаменитости!? Да, може да не си приличаме по всичко с тях, но това не означава, че не се сблъскват със същите "битовизми" като нас. Като например, как да се обличат предвид малкия им ръст (около 1,60 м)?! Истински екзистенциален въпрос, на който дами като Ева Лонгория, Сара Джесика Паркър, Кайли Миноуг и др. миньончета са намерили отговор. 

Вталените дрехи и подчертаната талия на Ева Лонгория (1,57 м)

 

Ева изобщо не е отчаяна от малкия си ръст. Напротив - тя умело го подчертава, акцентирайки тънката си талия и носейки дрехи по тялото. Друг, немаловажен факт, Лейди Лонгория е голям привърженик на (много) високите токчета и не се страхува да го покаже. 

Високият кок на Ким Кардашиян (1,59 м)

Тактиката на Ким е коренно различна от тези на останалите. Тя използва прическата като средство за издължаване на силуета - в тази връзка, какво по-хубаво от високия кок! 

 

Късите поли и рокли на Кайли Миноуг (1,52 м)

Трудно е да си представим, че изкусителната Кайли е 1,52 м (освен ако не я познаваме лично, разбира се). Тя добре познава фигурата си и знае как да подчертава силуета си. Колкото по късо, толкова по-добре. Спомняте ли си златните "микро" панталони, които носи изпълнителката във видеоклипа си "Spinning Around"?! Точно за това става въпрос.

Високите токчета на Натали Портман (1,60 м)

Не е тайна, високите токчета с най-доброто решение за всички жени, които искат по-строен силует. Стига само да намерят чифт, който е същевременно красив и удобен. 

Раираните (вертикално) панталони на Никол Ричи (1,55 м)

Известната реалити звезда залага на правите дълги панталони на раета, които ако комбинираме с високи токчета издължават фигурата, а краката изглеждат дълги, дълги...

Цветовите асоциации на Рейчъл Билсън (1,57 м)

Хитро! Американската актриса, която направи своя холивудски дебют участвайки в тв продукцията "Ориндж Каунти - Кварталът на богатите", има свой собствен начин да придаде висота на своя силует - съчетавайки цветово обувките с горната част на облеклото. Изумителна оптическа измама, която със сигурност е в нейна полза.  

Аксесоарите на Рийз Уидърспун (1,56 м)

Впечатлени от изпълнението й във филма "Моята разходка в дивото", американската актриса привлича нашето внимание не само със своите театрални заложби, но и с усета й за стил. Въпреки малкия си ръст, тя съумява да компенсира с правилните аксесоари - дълги колиета, средно-обемни чанти, Трибили шапки и др. 

 Дългите рокли на Салма Хайек (1,57 м)

Мексиканско-американска киноактриса, известна със своите пищни форми владее изкуството на модата. Независимо от "малкия" й ръст, Салма Хайек е голяма жена - обличайки се в дълги рокли, тя успява да издължи своя силует, особено когато кройката на дрехата е в стил "Ампир".

Skinny дънките с висока талия на Сара Джесика Паркър (1,60 м)

Очарователната актриса от телевизионния сериал "Сексът и градът" залага на skinny панталоните, които издължават краката и подчертават фигурата. 

Разкроените поли на Ванеса Хъджънс (1,55 м)

Американска актриса и певица, известна с ролята си в нашумелия тийн-филм "Училищен мюзикъл" е привърженик на полите в стил '50-те, които са леко разкроени и с висока талия. По този начин тя правилно реструктурира своя силует.