#Коментарите
Да бъдеш или да не бъдеш моден привърженик? Това е въпросът, който често си задаваме, когато за пореден път познати или не, възкликнат: "О, ти работиш в модната сфера, нали?!" Коментар, последван от: "Личи си по аутфита ти!" Да. Да си част от модната индустрия съответства с това да се правим на клоун... С други думи, сме смешници в очите на останалите.

#Обръщението
Във всяка една друга сфера мейлите звучат по следния начин:
"Уважаема..."
В модата всички се наричаме и наричат всички: "Скъпи!", "Прекрасна", "Любима"... дори и да не са ни приятни. Закон, наложил се с времето. Модата сближава хората. Да, така е. Но има граници, които не бива да се преминават. Друг елемент от стилната кореспонденция са емоционалните символи, като прочутите “хохо”, които означават “прегръдки и целувки”. На моменти се питаме: “Не сме се виждали дори веднъж с този човек, а той ми праща целувки!”

#Шопингът
Забравете за безкрайните шопинг сесии. Когато работим в модната индустрия дрехите, обувките, козметика и не само пристигат с куриер по сухопътен и/или въздушен начин. Няма време да кръстосваме градските улици в търсене на новото стилно попадение.

#Речникът
Fash' пакет, fashionista, streetstyle, style сет и не само... Модата има своеобразен международен речник, който само ние разбираме. За околните те звучат смешно, а ние изглеждаме като истински fash' фрийкове, владеещи кодов език.

#Емоционалността
В модната индустрия “харесваме” не е достатъчно. Трябва да “обожаваме”, “желаем”, да “тръпнем в очакване”, да “умираме” за даден артикул и/или визия.

Което води до следващата причина...

#Преувеличаването
Дори една дреха да е грозна, неносима, в противоречие със сезонните тенденции, тя е красива.

#Прекомерната роля на дрехата
Дрхите, обувките и аксесоарите са много повече от артикули. Модните привърженици придават особена важност на всеки един артикул, който смятат за “живо същество”, което се нуждае от специални грижи, внимание и любов.

#Лицемерието
Модната индустрия е вълнуваща, лъскава и красива... Привлекателна е, да. Мнозина от нас мечтаят да са на мястото на Ана Уинтур, Алекса Чънг и други големи имена от бранша. Представяме си какво щастие изпитват те ежедневно, как се радват на професиите си и колкото възхите ни са от начина си на живот. Да, но не. Ако не споменатите по-горе персони, повечето модни представители са стилни оплаквачи. "Колкото повече, толкова повече" - нали така се казва. Е в модата колкото по-красиво е ежедневието, толкова по-големи са оплакванията: "Ох, това дефиле бе много хубаво, но твърде дълго", "Толкова съм изморена от вечерните партита от измината седмица" и др.