Ако имате порив да се облечете в стилистиката на хипи културата (която впрочем е доста модерна напоследък – кръговрат, какво да правиш), предлагаме ви 10 базисни съвета, които да ви преведат безопасно покрай капаните на кича и да ви направят 100%-ви деца на цветята и мира. Но от 21 век, разбира се.

Имайте предвид, че и тогава, и сега, не всички гледат с добро око на хипитата, но пък за по-освободените мацки е чудесен шанс да изразят себе си и да кажат "майната им" на правилата. Освен това момичетата, които изглеждат по този начин, се вписват особено добре на всеки музикален фестивал, а както знаем – те вече започнаха. И предстоят още. Та на въпроса - ето ги основните елементи за всяка мацка, която иска да е "bohemian chick*":

10. Цветя в косата
Снимка: Splash/ Guliver Photos
Венецът от истински цветя превръщат всяко момиче в горска нимфа или фея, а и да не споменваме, че вече има доста ленти с изкуствени венчелистчета, които можете да ползвате. Готина алтернатива е само едно цвете зад ухото. Идеалните варианти за косата ви е или да сте с къдрава, дълга, нефризирана прическа или точно обратното – с напълно права коса тип Шер в младите й години. Ако сте мъж, пуснете си брада – хипитата са известни с това, че не се подстригват много-много. Банята обаче е задължителна!

9. Мъниста и ресни
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Носете мъниста - гривни или гердани, и добавете ресни към дрехите или портмонетата си.

8. Цвят. Много цвят!

Хипитата не само са имали "цветущо" поведение, но също така и са се обличали много цветно. Добавете психаделични цветове и дизайн към аксесоарите и облеклото си. Носете естествени материи, които карат тялото и кожата ви да се чувстват добре. Удобството на първо място, после е суетата.

7. Бижута

Това, което отличава истинското хипи от всички останали хора, е и огромният набор от бижута, с които се кичат. Носете щедри по размер обеци, много метални или кожени гривни, които обхващат китките ви. Носете колани от плат, на които са ръчно избродирани цветенца и листа. Сложете малко боди арт – къна, временни татуировки… Няма никакви ограничения.

6. Ръчна изработка

Ако можете да плетете – направете си жилетка или каквото ви хрумне – всичко направено шарено, весело и практично е добре дошло.

5. Сандали или боси
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Сандалите са удачен избор, но и да сте боси – няма да сгрешите. Гривните на глезените също са добре дошли. А да – ако все пак не ви се иска да рискувате да се порежете – сандалите ви трябва да са на равни подметки, не на токчета.

4. Поведение
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
„Правете любов, а не война. Мир, човече”.

3. Голяма чанта

Огромни торби на кръпки, с много емблеми - знакът на мира, flower power или каквито и да било други – всичко е позволено. И нека е повече.

2. Боядисани тениски в психаделични цветове

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosОтиват на всичко, при това процесът на боядисване е забавен, но често - не и наполовина колкото резултатът. Пробвайте. Дори и да не носите дрехата, поне ще видите на какво сте способни.

1. Модерното хипи


Терминът, който се използва за хипи стила днес е “*bohemian chick”. Дамите, които го избират, често са еко-ориентирани, обичат природата и искат да живеят в хармония с нея. Но и да не сте от тях - не е лошо понякога да забравим всякакви задръжки и просто да се чувстваме комфортно, не е ли така?