.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

11 урока за добър живот от "Джейн Еър" - част 2

huffingtonpost.co.uk | преди 3 години
Джейн Еър
Втората част от мъдростите на една вечна героиня - Джейн Еър

11 урока за добър живот от "Джейн Еър" - част 1 >>

След като ви представихме първите пет урока, които можем да вземем назаем от вечния роман "Джейн Еър" и да използваме, за да сме по-щастливи в настоящето си, е време да помислим и върху останалите:

6. Не позволявайте на никого да ви убеждава, че не можете да направите нещо, само защото сте жена. Погледнете следващия пасаж и му позволете да ви вдъхнови - все пак той е писан през 1847г.: "Предполага се, че жените като цяло трябва да са много спокойни: но те чувстват толкова колкото и мъжете; имат нужда да упражняват уменията си и от поле за усилията си точно толкова, колкото и братята им; жените страдат от строгите правила и абсолютната инертност на нещата точно колкото и мъжете; и е тесногръдо от страна на привилигерованите създания да казват за другите, че те трябва да се придържат към приготвянето на пудинги и плетене на чорапи, към свиренето на пиано и бродирането на чанти. Безразсъдно е да ги укоряваме или да им се подиграваме, ако те искат да направят или да научат повече от това, което обичаят смята за необходимо и прието за пола им."

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса
Постите ли преди Великден?