Мисъл на деня

Трябва добре да опознаеш врага си, за да ...

 
 

11 урока за добър живот от "Джейн Еър" - част 2

Втората част от мъдростите на една вечна героиня - Джейн Еър
  • 3069
  • 0
  • 8
    0
Джейн Еър

11 урока за добър живот от "Джейн Еър" - част 1 >>

След като ви представихме първите пет урока, които можем да вземем назаем от вечния роман "Джейн Еър" и да използваме, за да сме по-щастливи в настоящето си, е време да помислим и върху останалите:

6. Не позволявайте на никого да ви убеждава, че не можете да направите нещо, само защото сте жена. Погледнете следващия пасаж и му позволете да ви вдъхнови - все пак той е писан през 1847г.: "Предполага се, че жените като цяло трябва да са много спокойни: но те чувстват толкова колкото и мъжете; имат нужда да упражняват уменията си и от поле за усилията си точно толкова, колкото и братята им; жените страдат от строгите правила и абсолютната инертност на нещата точно колкото и мъжете; и е тесногръдо от страна на привилигерованите създания да казват за другите, че те трябва да се придържат към приготвянето на пудинги и плетене на чорапи, към свиренето на пиано и бродирането на чанти. Безразсъдно е да ги укоряваме или да им се подиграваме, ако те искат да направят или да научат повече от това, което обичаят смята за необходимо и прието за пола им."

 

коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Изпрати
 
 
 
Хороскоп
  • Овен
    aries Семейните да не оставят без внимание децата и брачната си половинка. Несемейните да се отдадат на развлечения, да не се колебаят при покана за дискотека, ресторант или парти, защото може да срещнат ...

Топ предложения