Мисъл на деня

От днес нататък, отнасяй се към всеки, когото ...

 
 

11 урока за добър живот от "Джейн Еър" - част 2

Втората част от мъдростите на една вечна героиня - Джейн Еър
  • 2832
  • 0
  • 8
    0
Джейн Еър

11 урока за добър живот от "Джейн Еър" - част 1 >>

След като ви представихме първите пет урока, които можем да вземем назаем от вечния роман "Джейн Еър" и да използваме, за да сме по-щастливи в настоящето си, е време да помислим и върху останалите:

6. Не позволявайте на никого да ви убеждава, че не можете да направите нещо, само защото сте жена. Погледнете следващия пасаж и му позволете да ви вдъхнови - все пак той е писан през 1847г.: "Предполага се, че жените като цяло трябва да са много спокойни: но те чувстват толкова колкото и мъжете; имат нужда да упражняват уменията си и от поле за усилията си точно толкова, колкото и братята им; жените страдат от строгите правила и абсолютната инертност на нещата точно колкото и мъжете; и е тесногръдо от страна на привилигерованите създания да казват за другите, че те трябва да се придържат към приготвянето на пудинги и плетене на чорапи, към свиренето на пиано и бродирането на чанти. Безразсъдно е да ги укоряваме или да им се подиграваме, ако те искат да направят или да научат повече от това, което обичаят смята за необходимо и прието за пола им."

 

коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Изпрати
 
Хороскоп
  • Овен
    aries Не се опитвайте да изяснявате личните си отношения. Не мислете за изневяра, за да мъстите със секс със случайни партньори. Последствията са негативни преди всичко за вас.

Топ предложения