.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

11 урока за добър живот от "Джейн Еър" - част 2

huffingtonpost.co.uk | преди 3 години
Джейн Еър
Втората част от мъдростите на една вечна героиня - Джейн Еър

11 урока за добър живот от "Джейн Еър" - част 1 >>

След като ви представихме първите пет урока, които можем да вземем назаем от вечния роман "Джейн Еър" и да използваме, за да сме по-щастливи в настоящето си, е време да помислим и върху останалите:

6. Не позволявайте на никого да ви убеждава, че не можете да направите нещо, само защото сте жена. Погледнете следващия пасаж и му позволете да ви вдъхнови - все пак той е писан през 1847г.: "Предполага се, че жените като цяло трябва да са много спокойни: но те чувстват толкова колкото и мъжете; имат нужда да упражняват уменията си и от поле за усилията си точно толкова, колкото и братята им; жените страдат от строгите правила и абсолютната инертност на нещата точно колкото и мъжете; и е тесногръдо от страна на привилигерованите създания да казват за другите, че те трябва да се придържат към приготвянето на пудинги и плетене на чорапи, към свиренето на пиано и бродирането на чанти. Безразсъдно е да ги укоряваме или да им се подиграваме, ако те искат да направят или да научат повече от това, което обичаят смята за необходимо и прието за пола им."

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Ще Ви хареса
"Толкова е просто да бъдеш добър. Трябва само да се поставиш на мястото на другия човек, преди да започнеш да го съдиш.“ Марлене Дитрих
Марлене Дитрих
Изневерявате ли на мъжете, защото не ви помагат достатъчно в домакинската работа?