Те са красиви, известни, тунинговани. Мелачката Холивуд ги е превърнала в бленувани творения на това, което искаме да бъдат – успели хора, на които се възхищаваме и искаме да приличаме. Искаме да имаме порцелановата кожа на Никол Кидман, бенката на Мадона, краката на Шарън Стоун. Всъщност зад красивата външност на някои от най-известните звезди на планетата се крие не само красота и талант, но и сиво вещество. И то в големи количества. Кои са звездите, за които не сте предполагали, че освен известни, са и много умни – вижтe. Преди да разберете цифрите обаче, трябва да знаете, че нормалният коефициент на интелигентност (IQ) на обикновения човек е между 90 и 110. Всяко число над 110 се счита за гениалност.

Свикнали сме я да я свързваме с красивите й крака от Първичен инстинкт, но Шарън Стоун е много повече от красива, руса кукла. Нейният коефициент на интелигентност е 154.

 

Екшън актьорът Долф Лундгрен също е сред колегите си от Холивуд, които могат да се похвалят със завидни умствени способности, които в цифри са 160.

 

 

Красивата колумбийка Шакира може и да ни завърти главите с умопомрачителни движения в ханша, но може и да ни шашне с високото си IQ – 140.

 


Шакира в перфектна форма 2 месеца след раждането>>

 

Актрисата Джина Дейвис, носителка на "Оскар" и "Златен глобус", е член на международната организация на хора с висок коефициент на интелигентност – Менса. В цифри това се равнява на IQ от 140.

 

Снимки: GettyImages/Guliver Photos

 

Общоприетото схващане, че хората с мускули няма какво друго да покажат, съвсем не важи, ако говорим за Арнолд Шварценегер. Неговият коефициент е 135.

 

 

Член на Менса е и комикът Стив Мартин с IQ 142.

 

 

Джоди Фостър също може да се похвали с висока цифра, удостоверяваща големия й умствен багаж –  132.

Поп иконата Мадона също влиза в класацията ни за най-умни звезди с коефициент на интелигентност от 140.

 

Поп иконата Мадона, както не сте я виждали досега>>

 

Гениален и талантлив – така го описват повечето хора. Може би всичко идва от високото IQ на режисьора Куентин Тарантино – 160.