Според различния характер и черти от него на всяка зодия тя е изправена пред различни житейски предизвикателства и трябва да се научи да плува в бурните води на живота. Кой зодиакален знак пред какво е изправен, вижте:

Овен
Въпреки че е огнен знак, овенът се радва на житейските предизвикателства като риба на вода, защото обича да има тръпка и борба, неочаквани обрати и състезания. Ако някой се опитва да овладее импулсивния овен, то той все повече ще става внимателен и ще измисли начин да противодейства, понякога дори с не толкова почтени методи. Каквото и да се случи представителите на зодията трябва да излязат победители от всяка ситуация.


Телец
Животът е хубав и такъв трябва да го живеем през цялото време, а когато не е, тогава търпеливият хедонист телец ще покаже тази част от характера си – постоянството. Заради това си качество зодията умее да се бори и да създаде уютна обстановка за себе си и тези, които обича, защото тогава е истински мотивиран. Когато изпадне във финансова криза, телецът би искал да заспи зимен съм и да се събуди, когато е отминала, но вместо това обикновено винаги намира решение.


Близнаци
За тях животът е главно игра. Така интелигентните близнаци плуват из опасните житейски бури умело. Те са като котките - винаги спират на четирите си крака. Затова околните често им завиждат,а умеят и ловко, без много усилия, да се преборят за своя дял от пая, независимо дали става дума за кариера или любов. По принцип се страхуват от провал, но този си страх успяват да прикрият с вродено остроумие.


Рак
Когато животът е приказка е най-чудесно, а егоцентричните раци работят усилено по това той да бъде такъв. Умеят да се отдръпнат настрана, но когато е нужно могат и да се заинатят. Много са упорити, но тази им черта рядко се проявява, защото винаги се намира някой да им помогне, така че не се притеснявайте за тях. Докато имат подкрепата на близките роднини и приятели, нямат нито намерение, а ни е необходимо сами да се борят.


Лъв
Вдетинените лъвове обичат приказките, може би защото умеят да се бият като истинските рицари. Едва ли някой ще успее да ги надхитри или да бъде по-добър от тях, тъй като представителите на зодията са сътворени, за да владеят другите и са готови на гоилеми жертви и лишения, само за да стигнат до това, което е основна цел в живота – отговорна позиция. А когато веднъж са успели – едва ли някой може да ги детронира.


Дева
Девите се колебаят пред житейските предизвикателства, но само защото знаят какво искат и как да се преборят за него. Хубаво е да се мечтае, но от това няма конкретна полза, така че девата се опитва да предвиди всички възможности и това, с което би могла да се справи. По принцип не обича изненадите в живота, а ако нещата започнат да се изплъзват от контрол, рядко се случва да изпадне в крайни състояния.

Очаквайте продължение...