Ема Уотсън напуснала престижния университет „Браун”, защото „трябваше да приема коя в действителност съм”.

Актрисата, станала известна с ролята си на Хърмаяни в поредицата „Хари Потър”, напусна учението през април тази година. Това породи редица слухове – например, че била тормозена от състудентите си, които й завиждали, съобщава БГНЕС. Девойката обаче категорично отхвърли тези твърдения с думите: "Толкова много се натъжих, когато прочетох версиите за причината, поради която съм напуснала Браун. Те нямат никакво основание. Случи се точно обратното.” И продължава: "Дори и да ме бяха дразнили, никога нямаше да напусна университета, защото някой си ми е казал в коридора: "Уингардиум левиоса", или пък "10 точки за Грифиндор". Абсурдно е".

Тези признания дадоха повод на репортерите да задълбаят в темата и тя най-накрая призна:  "Просто тръгнах с погрешната нагласа. Исках да бъда като останалите, а всъщност трябваше да приема коя съм в действителност и в каква позиция съм".

Надяваме се, че кариерата й няма да спре до сериите за очилатия магьосник, защото това би означавало, че Ема всъщност е момиче без университетска диплома и с голяма слава... от миналото.