Продължава от Женски речник на лятната отпуска А-Й

коктейл като коктейли и каравани

Къмпинг „Градина” с наредените каравани е хитово място за хората, обичащи свободата. Ако цените лукса и държите на услугата all inclusive едва ли ще изберете това място. Но ако си падате по палачинки, приготвени на газов котлон, вечери с много джемсешъни, коктейли и бири под сенника, под който се пълни с приятни непознати и пътувания тип охлюв (с цялата къщичка) – палете гумите към „Градина”.

Л като лекарства, лейкопласт
Не тръгвайте без задължителните аспирин и аналгин. В несесера мушнете също пантенол против изгаряния и репелент против комари.

М като мастика
Силен вкус и не всеки я харесва. Но е перфектната напитка за лятото. Кристалчета и изпотена чаша. А в добавка – ледено студена диня. И да не плюете семките безразборно по пясъка!

Н като настроение
Поклон пред сезона на щуротиите, лудостите, безумията, флиртовете, водата в носа, пясъка в ушите, изгорелите рамене и издраните колене. Каквото и да правите, където и да е, правете го с настроение. През лятото не е трудно. Защото няма нито пролетна депресия, нито тъжни есенни мъгли, нито пък студове, от които не с чувстваш краката. Така че какво още чакаш – усмихни се!

О като отслабване
Не че е задължително, но със сигурност ще се чувствате по-комфортно на плажа, ако свалите излишните килограми. Ако не успеете, поне се опитвайте да следвате  командата „Глътни корема, изпъни раменете!”.

П като презервативи
Казахме вече – безразборният секс не значи секс без предпазни средства. Един презерватив тежи няколко грама и е с размери приблизително 3х3 см. Нито ще ви натежи, нито ще ви пречи. За сметка на това предпазва от всякакви гадости като трипер, гонорея, сифилис, СПИН... И от ревящи бебета, за които още не сте готови  също.

Р като разтворими витамини
Вземете си такива за тежките сутрини, след тежките вечери. Това ще ви помогне да се вдигнете на крак за още една тежка вечер.
слънзезащита


като слънцезащитни продукти

А именно – мляко или олио поне с фактор 20. Ако сте съвсем белички, без нито една слънчева баня или солариум, дори 30; охлаждащ спрей за след слънце (наистина облекчава и освежава сгорещената кожа), овлажняващ лосион за след слънце, лосион за удължаване на тена. Освен млякото с висок фактор, си купете и такова с по-нисък. Може да го използвате след първите няколко дни, когато кожата вече е започнала да произвежда меланин и леко да почернява. За момичетата, които трудно почерняват – ускорител за тен. Наистина действа. Освен че с него най-после ще почернеете, спестява досадните реплики от типа „На море ли си ходила? Не ти личи!”. Пазете кожата - тя не е за едно лято!

Т като тампони
По-удобни са при плуване, не се забелязват под банския и си вършат работата съвсем скришно.

У като устието на Камчия
Не сте ли ходили все още? Чудно място – хем море, хем планина, хем река. Бавните води на Камчия се вливат в Черно море и образуват спокойно и плитко местенце, в което може да се излежавате по цял ден. Лонгозната гора е красива и си заслужава разходката. В курортната част може да се отседне в малки дървени бунгала с тераски пред вратата, навяващи носталгични спомени от 80-те години. Не липсват итрадиционните хотели.

Очаквайте следващата доза от 10 полезности.