Тя се казва Никол Кели, на 23 години е, и в събота, 8 юни, стана най-красивата жена в щата Айова, САЩ. Това й дава шанса да се яви на националния конкурс за красота Мис Америка през септември. Дотук нищо интересно, като изключим факта, че тя доказа, че красотата не се крие само във външния вид, в това дали имаш една или две ръце. Защото Никол е родена само с една ръка. Това в никакъв случай не й попречи да пребори останалите съпернички за титлата.

Снимка: missiowa.com

„Ако ми бяхте казали преди една година, че ще стана мис, щях да ви се изсмея.”

Тя е родена в окръг Кеокур, Айова. Споделя, че никога не се е предавала заради недъга си. Пробвала е да се занимава с всичко – бейзбол, танци, дори гмуркане, докато открила своето призвание - сцената.

beautypageantnews.com

През 2012 година се дипломира в университета в Небраска със специалност театрален мениджмънт. Живее в Ню Йорк и се надява да започне кариера на Бродуей като мениджър.

beautypageantnews.com

 

Казва също, че ще използва престижната сцена на Мис Америка, за да отвори дискусията за хората с увреждания.

beautypageantnews.com

Това е първата жена с една ръка, която става кралица на красотата. Миналата година до конкурса Мис Америка достигна участничка, която страдаше от аутизъм. През 1994 година пък Хедър Уайтстоун стана първата глуха жена, която спечели титлата Мис Америка.