Тази неделя, от 12:30 часа, зрителите на bTV ще видят ексклузивни кадри от видеото към новия роман-сатира на Людмила Филипова – „Печатна грешка”.

В него тя се опитва чрез хумор и ирония да накара хората да се замислят в какво са се превърнали днес: ”Човеците все се стремят да са център на Вселената, да са боговете над всичко и всеки, да се разпореждат с всеки, както им дойде...и докъде би довело това”.

Защо човекът се приема за Господ и има право да се мисли за едноличен господар на света и космоса? Защо се разпорежда с всичко и всеки – с другите биологични видове, природата, бъдещето на неродените и наследството на предците? Дали като едно разглезено самотно дете той не може да  разбере, майка му – Природата, майка ли му е или играчка? – както споделя известният журналист Драгомир Симеонов като специален гост в предаването.

Предупрежденията към човека не закъсняват. „Те са природните катаклизми, резултат от нашата безумна дейност  и жестокост към природата” – споделя Юлияна Дончева. В предаването ще бъдат излъчени и подбрани кадри от филма „Ерата на глупостта”, който илюстрира едни от най-страшните съвременни катаклизми, както и от филма „ДОМ”, който с невероятно красиви природни кадри цели да накара зрителите да си кажат: Ние трябва да опазим този дом!

Личният пример и отговорност са едни от основните фактори всеки човек да осъзнае своята голяма роля за съхранението на природата. Затова и екипът на „Високи токчета” подкрепя кампанията на bTV “Да изчистим България за 1 ден”. Като нейни лица Ива Дойчинова и Юлияна Дончева застават зад каузата и се надяват след 12 май България да осъмне по-чиста и доволна от българите.

Всичко това, тази неделя, от 12:30 часа, във “Високи токчета” по bTV.