Знаете ли, че 99% от германките си правят задължителна прическа преди полет, а всяка пета жена се чувства по-комфортно в облаците с високи токчета? Любопитен факт е, че над 50% от европейците смятат, че може да слънчасат в самолета, защото за тях най-важен е аксесоарът слънчеви очила.

Това не е никаква шега, а реално проучване на авиокомпанията British Airways, която цели да разбере какви са най-често срещаните модните тенденции по време на полет. Компанията отчита голямото предизвикателство да се облечеш за такъв вид пътуване, вземайки под внимание детекторите за метал, честото сваляне и слагане на обувките, температурните разлики и спонтанното желание за дрямка по време на пътуването. И все пак има много начини, по които пътниците могат да изглеждат стилно и да се чувстват комфортно в самолета.



Костюмът, вратовръзката и високите токчета също са често предпочитани от клиентите на авиокомпанията, като 35 процента от руснаците дори купуват тоалет специално за полета.

Мъжката част от пътниците от Турция смятат, че шапката е задължителният аксеосар, докато са на борда на самолета, а 38 процента от руските джентълмени се обличат специално, за да привличат женските погледи, на фона на само 5 процента от хърватите, които биха го направили.