„Жената е необуздана в стремежите си и непредсказуема в поведението” 

Богомил Райнов

Особено зад волана и особено през зимата” - ще добавят хиляди знайни и незнайни „живи” класици от мъжки род! Зима е! Появи ли се буквичката „р” в името на месеца, според мъжете, настъпват “женските месеци”! Когато в Аляска настане този сезон, хората прибират МПС-тата , вадят шейните и слушат любовните песни на пингвините. А поради масовото неразпространение на моторните шейни и пингвини при нас, ние приспособяваме криво-ляво автомобилите си в такива! Тогава настава неофициалното първенство по автофигурно пързаляне за жени, мъже и смесени двойки!

Днес ще стане въпрос за шампионките и самородните талантите на асфалта по републиканската пътна мрежа при зимни условия и как те да бъдат разпознавани! Мъжете предлагат да бъдат класифицирани с няколко вида кодове за различните явления:

Водачът с нежно име „Код Зелено”
Този вид се характеризира като почти безопасен! Масово разпространен и не представлява интерес за мъжкото жури на масата в кръчмата като стил, трудност и артистичност на изпълнението си! Т.е. няма какво чак толкова да се оценява или разказва. Съчетанията се оценяват с максимални или почти максимални оценки и вдигнат палец тип „Браво, душа!”.

Водачът с нежно име „Код Оранжево”
Водачът е средно опасен, особено сутрин. Хабитатът или местообитанието, на което често може да бъде забелязан този вид, са регулирани, нерегулирани или окомплектовани със светофарна уредба кръстовища. Видът се познава по нанасянето на макиаж и оглеждане в запотеното огледало за обратно виждане при скорост около 5-10 километра в час и пиене на кафе едновременно. Това води до запотяване на гражданина водач. каращ отзад или отпред на дамата, и причуването на звуци от броня в броня, фар във фар и говора на строг, но справедлив Катаджия. Съчетанията се оценяват с високи оценки за артистичност и стил и средни оценки за изпълнение, както и с махане с ръка тип „ Алоу, к’во праим?”.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos


Водачът с нежно име „Код Червено”
Видът е рядък, но пък срещата с него е опасна! Познават се по неоригиналния рус цвят на косата. Възможни са и други цветови комбинации.(б.а. Понякога водачите са и със син цвят на косата и червен цвят на душата, но почти не се срещат, затова не са предмет на днешната ни класификация). „Код Червено” пътува често от точка А до точка М(ол)! Дистанция не се спазва, поради получаваната винаги погрешна информация колко точно са 30 сантиметра. На въпроса „Не гледаш ли къде караш, ма?”, първо се пърха с мигли, после се отговаря в тоналност „Мерилин Монро на президент думаше” - „Ми, към Молчето”! Марките на колите са „Ми, червена”, „Ми, ‘жип” и „Ми, като на Дидето”. И, ако Том Круз не се беше развел и не се намираше в творческа суша, щеше да се инспирира за филм – „АвтоМисията – невъзможна 3”. Водачът с нежно име се оценява от мъжете първо с овлажняване на погледа - или от умиление, или от либидо, или от изненада. После се поставят отлични оценки за артистичност. Изпълнението не се оценява, защото минусовите оценки са забранени. Жестът е с въртяща китка тип „Кой ти даде книжката, како” или просто се показва един от пръстите на ръката.

В заключение ще кажем, че британски застрахователи разбиха на пух и прах разпространения мит, че мъжете са по-добри шофьори от жените. Според изследване, мъжете по-често попадат в сериозни аварии и ремонтът на автомобила струва доста по-скъпо, отколкото при катастрофите, в които водачът е жена.

И за финал пак Богомил Райнов

… и зиме, и лете и в душата… довършва журито от кръчмата.