Преди няколко дни, късно през нощта, певицата и писателка Ваня Щерева намира 2-месечно котенце на улицата. Крачето на животинчето било счупено. Бързо го откарва В Централна ветиринарна клиника, като  в колата по пътя слуша песните на самия Стефан Вълдобрев. Затова при приемането котето, то е записано с неговото име.

Около 4 сутринта специалистите успяват да се погрижат за раната на животното. Съветват певицата да се обърне към организации за бездомни животни, защото за подобряване на състоянието му се налага или операция, или ампутация, а цялото лечение щяло да струва много скъпо.

Снимка: facebook.com/vanya.shtereva

След две телефонни обаждания Ваня Щерева успява да получи ценни съвети как да реагира и води котето във Ветеринарна клиника "Есковет" в София. Там бързо му правят снимки, певицата плаща много по-малко от реалния ценоразпис, след което оставя котето в клиниката за бездомни животни в Банкя на Организация за защита на животните "Четири лапи". Там животното е прието безвъзмездно. Предстои операция или ампутация на нараненото краче.

Междувременно се оказва, че Стефан Вълдобрев е... жена! Но запазват името на котето, защото то вече фигурира в медицинските регистри именно с това название.