Знаете ли, че в четвъртък, 21 април, празнуваме Деня на земята? И ако имате свободно време, а навън е слънчево, имаме едно много симпатично предложение за вас: защо не отпразнувате земята в Столичния зоопарк, заедно с един много сладък герой от нова анимация на име „Приключенията на Сами 3D”?

Мястото на срещата е лятната сцена (до клетката на слона), а обещанието – за много песни и танци с Поли Генова и малките певци на вокална група „Бон-бон”.

Специално изработено копие на главния герой костенурка от анимацията ще бъде водещ на „Приключенията на Сами в Деня на земята“.  Куклата е създадена от известната сценографка Антония Попова. Това обаче далеч не е всичко - от фондация „Геа Челониа”  ще запознаят присъстващите деца с проблемите на костенурките в България.

С подкрепата на Столична община 150 деца от столични домове за сираци ще имат възможността да присъстват на тържеството „Приключенията на Сами в Деня на земята” и да разгледат зоологическата градина.

В същия ден те ще гледат безплатно предпремиерна прожекция на анимацията „Приключенията на Сами 3D” в CCS. Децата, а и всички присъстващи, ще имат възможността буквално да докоснат полупитомни животинки от зоопарка - порче, игуана, язовец и други, които ще се намират около сцената, заедно със служителите, които се грижат за тях.

Какво ще получат децата ви ли? Освен много забавления, също и ще научат защо е необходимо да се грижим за природата - тема, заложена и в анимацията „Приключенията на Сами 3D” и ще се запознаят с националната кауза в защита на костенурките у нас.

Включете се и вие, а ако харесате Сами – премиерата на детското е 22 април в кината из страната.