Когато бях малка една от любимите ми приказки беше за Шареното човече. То идваше в сивия свят, раздаваше цветовете си на растения и животни, то самото ставаше сиво и… изчезваше. А светът ставаше по-хубав!
След като вече ви споделихме кои са жените, които правят света по-добър, ще оставим вие да определите кои са жените, които го правят по-цветен.

Диляна Попова – красива, талантлива, шарена
Как мислите, че щеше да изглежда Диляна Попова, ако беше космонавт? И аз не мога да си я представя. Но все си мисля, че българската космонавтика не е загубила много. Спечелили са българската мода и кино. Защото Диляна иска да се занимава с мода, не с космонавтика. И го прави добре. Тя е не само един от най-чаровните модели у нас, но и дизайнер на собствена линия. Изявите й на екрана (за разлика от други красавици) не са нито инцидентни, нито грешен избор на продуцента. За справка – Стъклен дом, Революция Z… и не само.

Снимка: LOVE Style

Петя Кокудева – да запазим детското в себе си
Петя е нашата звездичка по пътя обратно към детството. В рубриката Граматика на фантазиите тя ни споделя интересни и малко известни факти за детските герои от книгите и техните автори, като например, че Карлсон от покрива е обущар, Мечо Пух е всъщност женско мече, а овцата от “Малкия принц” – пудел. 
Петя е и авторка на едно чудно момиченце, което е нарекла Лулу (книжката Лулу – детски стихотворения за възрастни). Ако поканиш Лулу да живее в библиотеката ти, за нула време ще видиш как "възрастните тревоги" се стопяват, щом ги погледнеш по детински.

Снимка: Петя Кокудева, личен архив

Ваня Ирибаджакова – за по-здраво тяло в по-цветен свят
В един цветен свят няма болни и изморени хора. А за да не бъдат такива, трябва да се хранят здравословно. Ваня се е заела да раздава на света именно този цвят – здравословния. 
В рубрика Рецепти на LadyZone, както и на блога си - thinkaboutorganic.com, публикува чудни рецепти, от които се случват не само вкусни, но и полезни ястия. Още не сте пробвали? А, какво чакате?!

Снимка: Ваня Ирибаджакова, личен архив

Албена Павлова – усмивки и настроение
Светът е оцелят, защото се е смял – казват хората от Габрово. И макар Албена Павлова да не е от Габрово, сигурно няма човек, който да не се е забавлявал искрено с ролите й в театъра и в сериала „Столичани в повече”. Усмивките и доброто настроение са най-ценното на един по-цветен свят. А щом Албена може да ги поражда у хората, значи е цветен човек, нали?

Снимка: Росица Николова, LadyZone.bg

Елена Димитрова – цвят в една мъжка професия
Сигурно и вие се дразните на онова тъпо и консервативно разграничение на професиите на мъжки и женски. Ако е така, значи се радвате на всяка жена, успяла да пробие в някоя от т. нар. мъжки професии и наложила професионализма и женския си чар над мъжете. Елена (българка, дознател на митницата в Тюмен, Русия) го прави много добре – и това с професионализма, и това с чара. Не можем да не признаем, че е много красива. Това признават дори престъпниците, но изобщо не я размекват с комплименти. Тази част на света – мъжката, има нужда от малко повече цвят... и жени.

Снимка: Елена Димитрова, личен архив

Анкета: