Оливия Уайлд
Макар че отдавна загърби блондинското в себе си, звездата на Оливия изгря тъкмо като такава – свежата, лятна мацка от „Кварталът на богатите” Алекс - със златни коси, мрачни мисли и мръсни тайни. Тийнейджърският сериал й отвори вратите към яркото бъдеще на холивудска звезда. Тя участва във филма „Алфа дог”, където си партнира с Джъстин Тимбърлейк и изиграва лекарска роля в сериала „д-р Хаус”, а през 2013 година очакваме над 5 проекта с нейно участие. 29-годишната актриса вече има един брак зад гърба си – на 19 години се жени за италиански музикант като бракосъчетанието им се случва в училищния автобус, само с двама свидетели, за да остане тайна. 8-годишният й брак приключва през 2011 г., а в началото на 2013 г. Оливия потвърждава годежа си с 37-годишния актьор Джейсън Седейкис.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Аманда Сейфрид
Аманда започва кариерата си на модел на невръстните 11 години, а актьорската си на 15 – с ролята си в сапунената опера „Всички мои деца” (All my children), която се излъчва в ефира на ABC вече 41 години. През 2004 си партнира с Линдзи Лоън в „Гадни момичета”. Големият й пробив обаче се случва след мюзикала „Мама мия!”, където има шанса да играе заедно с великата Мерил Стрийп. Следват редица успешни проекти, сред които „Тялото на Дженифър”, „Пиши на Жулиета”, „Дилъри на време” и „Клетниците”. Съвсем скоро пък предстои премиерата на „Lovelace” – биография на една порно актриса, изиграна от 27-годишната Аманда.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Амбър Харт
Най-известните й роли са във филма „Зомбиленд” от 2009 г., екшъна „Никога не се предавай” от 2008 г. и „Дневникът на едно пиянде” от 2011 г. По време на снимките на последния се запознава с Джони Деп, с когото разкриват връзката си в началото на 2013 г. Преди това обаче, с 22 години по-младата Амбър има доста пикантно минало: от 2008 г. до 2011 г. блондинката има връзка с жена – фотографката Тася Ван Рий. Харт коментира: „Не мога да си сложа такъв или такъв етикет. Имала съм успешни взаимоотношения с мъже, а сега имам с жена. Обичам този, който обичам, без значение от пола му.” Между другото 27-годишната актриса е израснала сред оръжия и дори притежава пистолет Магнум 357. Освен това си пада по големите коли - кара Форд Мустанг от 1968 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Блейк Лайвли
25-годишната Блейк е по-известна като Серена от супер успешната серийна продукция – „Клюкарката” (Gossip girl). През 2012 г. изиграва и сексапилната „О” във филма на Оливър Стоун – „Диваци” (Savages). Калифорнийското момиче среща любовта в лицето на Райън Рейнолдс. Това се случва по време на снимките на „Зеленият фенер”, когато Райън е все още женен за Скарлет Йохансон. Той подава документи за развод и новата двойка на Холивуд бързо минава под венчилото. Двамата дори си купуват къща в Бедфорд, Ню Йорк, на стойност 2 милиона долара.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Скарлет Йохансон
Може би най-успешна в Холивуд за крехката си възраст е нюйоркчанката с датски корени Скарлет. Баща й е архитект от Копенхаген, а дядо й е бил филмов сценарист и режисьор. Майка й Мелани пък е продуцент с еврейски ген. Големите роли на Скарлет в киното започват с режисурата на София Копола в „Изгубени в превода” (Lost in translation). След три номинации за статуетката „Златен глобус”, тя се превръща в муза на неповторимия Уди Алън. Следват шедьоврите „Мач пойнт”, „Сензация” и „Вики, Кристина, Барселона”. Тази година очакваме да я видим и в научна фантастика – в Under my skin се разказва за извънземно в човешка форма, което пътува из Шотландия. За личния й живот не се знае много – само за брака и развода с Райън Рейнолдс, както и скандала с голите снимки, които хакер намира в телефона й и пуска в мрежата. Полицията обаче го намира и той е осъден да изплати компенсация на Скарлет, в размер от 66 000$. Йохансон се възприема като еврейка и празнува и двете – Коледа и Ханука.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos