Късно през октомври, всяка година, се случва пълнолуние, което се нарича Hunter’s Moon - Ловджийска или Кървава луна. Това е второто пълнолуние след есенното равноденствие.

Тази година Ловджийската луна ще бъде на 27 октомври.

Според народните поверия пълната луна ще свети много силно. Светлината й ще помага на ловците по време на техния нощен есенен лов. Това е последната им възможност да осигурят месо за семействата си през зимата.

Ритуали по време на Ловджийската луна

Това е идеалното време за заклинания, насърчаващи творчеството, просперитетa и по-добрите семейни отношения. Подарете на човека, с когото искате да скрепите отношенията си, невен или лайка. Може да му направите и чай от тези билки и да го изпиете заедно.

В нощта на Ловджийската луна може да заредите енергийно камъните, които носите като бижута, за да ви донесат повече успех. За целта ги поставете в стъклена купа и я оставете цяла нощ на лунна светлина. Ловджийската луна зарежда най-добре опал и турмалин.

Какво е различното на Ловджийската луна през 2015 година?

Ловджийската луна ще бъде и суперлуна. Това означава, че тя ще бъде възможно най-ярка и възможно най-близо до Земята. В някои месеци пълнолунието се случва в моменти, в които Луната е много близо до Земята. Тазгодишната Ловджийска луна се появява точно в такъв период. Тя е в перигей – най-близката точка на Луната до земята в месечната й орбита.