Най-голямата българска платформа за доброволчество TimeHeroes отвори номинациите за първите си награди ГЕРОИТЕ, които да отличат хора и организации, допринесли за развитието на доброволческата култура в България.

До 23 април всеки може да номинира на awards.timeheroes.org доброволци, неправителствени организации, компании, журналисти и други за конкретните им действия в сферата на доброволчеството за периода април 2016 – март 2017.

"Вече пет години TimeHeroes свързва каузи, нуждаещи се от подкрепа, с хора, които искат да дарят времето и уменията си. ГЕРОИТЕ е нашият начин да кажем “благодаря” на всички неуморни герои, които всеки ден развиват доброволческата култура в България и чрез техния пример да вдъхновим и други хора да направят първите си стъпки в доброволчеството", коментира директорът на платформата Павел Кунчев. 

Журито търси прояви и практики, които са вдъхновяващи, смели, израз на активна общественополезна дейност и позиция, или пример за значително положително въздействие върху дадена кауза или общност.

От 2012-а досега TimeHeroes помага на българите да подкрепят социални и културни инициативи с времето и уменията си. С над 33 000 регистрирани доброволци, обединени около каузите на 550 неправителствени организации в над 155 населени места в страната, платформата е основният източник на доброволци за българските НПО. TimeHeroes помага още за развиването на културата на доброволчеството сред българските ученици, компании, както и сред хората в активна пенсионна възраст.

Отличените ще бъдат обявени на тържествена церемония на 11 май, а повече информация и подробните критерии на наградите вижте тук