След като прави успешна кариера в комерсиалната фотография и създава семейство, Барбара Пийкок решава да се отправи на невероятно пътешествие из цяла Америка. Така се ражда арт проектът "Американска спалня", за който фотографката заснема интимни и лични снимки в спалните на приятели, познати и напълно непознати хора от средната класа в страната, които носят антропологична стойност.

Барбара е вдъхновена за фотосерията от работата на документалния фотограф Уолкър Евънс, като заснема без излишна поза героите си в най-естествената им среда - обикновени хора, които пресъздават широка палитра от човешки емоции и състояния в живота - от безгрижието на детството, през творчеството, до самотата и болестите.

Този проект е вид продължение на фотокнигата "Hometown", която съдържа снимки от цели 33 години, документирали ежедневния живот в родния й град в щата Масачузетс. Пътуванията на Пийкок между Западния и Източни бряг на САЩ обаче й помагат да събере достатъчно визуален материал и истории, с които да пристъпи към "American Bedroom".

Разгледайте част от снимките в проекта от следващите кадри във Фейсбук, както и повече в сайта на фотографката: