Тази година Великден е много близо до майските празници и едва с 3 дни отпуск може да се направи около 10-дневна почивка. Докъде ще пътуват най-много българите със самолет и дали предпочитаните дестинации са същите като миналогодишните, анализира онлайн туристическа агенция eSky.

Тази година дестинацията фаворит, до която са закупени най-много самолетни билети за периода 25.04-06.05, е Лондон с 11.6% от общия брой закупени билети. Вторият най-посещаван град ще бъде Рим (11.2%), а Берлин се нарежда на трето място с 5.4%.

За сравнение, миналата година в периода на великденските празници, българите са пътували най-много до Германия – Франкфурт и Меминген, Италия – Рим и Милано и на трето място Великобритания - Лондон.

Снимка: esky.bg

Топ 10 на най-посещаваните градове тази година се допълва от Милано, Виена, Барселона, Париж, Атина, Франкфурт и Мадрид.

Полетите между София и Варна за периода заемат около 10% от общия брой закупени самолетни

Статистиката показва също, че 36% от пътуванията със самолет по празниците ще бъдат по двойки, 12% от резервациите са с трима пътници, а други 12% включват повече от трима пътници в една резервация. Средната цена на самолетните билети за периода е била €156, а най-често използваните авиокомпании – нискотарифните и националният превозвач.

Ако сте оставили организацията на почивните дни за последния момент, от eSky съобщават, че все още не е късно да направите своите хотелски резервации в България, както и да намерите изгодни оферти за самолетни билети в чужбина.