Човек е на толкова години, на колкото се чувства душата му. ето защо броят на свещичките върху тортата не бива да се превръща в причина да водим улегнал и заседнал начин на живот. Напротив - всяка възраст е възможност пред нас да се разкрият нови красоти от живота. Ако на 20 сме пропускали различни неща, гледки, дестинации и хора, защото са ни се стрували скучни, то на 50 може би вече сме си променили мнението. 

 

Рупите, Петрич
С възрастта жените все повече се увличат от мистичното и необяснимото. Рупите са местност в Южна България с особен дух. В местността е живяла пророчицата Ванга. А за мястото самата тя казва, че е като акумулатор, от който тя черпи енергия.



Кръстова гора

Ако все още имате неосъществени желания, блянове, които искате да станат действителност, но все не се получава, може да посетите едно тайнствено място в България, за което се твърди, че сбъдва желания. Това е Кръстова гора – едно от най-големите светилища. Мястото се намира на 60 км от Пловдив. Славата му се дължи на преданието, че там е заровена частица от Христовия кръст.

 

 

Карлови Вари
Както показва името на града (Карлови бани) тук има множество източници на минерална вода. Повечето от тях се усвояват в местните спа хотели, в които се предлагат разнообразни релаксиращи и оздравителни процедури. Тук хората се прераждат. Не само заради лечебното действие на водата, а най-вече заради цялостната приятна атмосфера – палми, барокови къщи, градини, пълни с цветя, мостчета за разходки, кафенета на открито.

Снимка: iStock


Сен Тропе
Френско изкушение, което си заслужава да се посети по всяко време. Но ако досега не сте успели, не пропускайте. Лазурния бряг си е спечелил славата на международен курорт не случайно. Разположен е на брега на Средиземно море и разполага със страхотни плажове и забележителности. Разходете се пеша, за да можете да се насладите изцяло на всичките му прекрасности – Стария град, плажа Пампелоне. Ако отидете там, когато се провежда традиционната международна регата, ще попиете много от енергията на това събитие.

Снимка: iStock

 

 

Нова Зеландия
Една далечна, екзотична дестинация, която може да се превърне в пътешествието на живота ви, а защо не и в нова дом. В Нова Зеландия са снимани филмите „Властелинът на пръстена” и „Хрониките на Шанара”. Да, природата там наистина е божествена. Посещавайки Нова Зеландия ще видите съзвездия, които не се виждат от нашето полукълбо, както и други интересни неща – птицата киви, гигантската моа, местното население маори и характерните за тях татуировки по лицата, и др.