Поредните резултатите от редовните ни анкети отново са налице и пак са много любопитни, затова бързаме да обобщим резултатите.

Изглежда, че днешният ден не е така тачен и обичан от нашите читатели, както бихме предположили.

И ако днес поради някаква причина няма да празнувате нищо – не се тревожете, не сте сами. Цели 30,12% от гласувалите на сайта на LadyZone.bg споделят, че днешният ден няма да е по-специален за тях по какъвто и да е начин – те не признават нито Деня на влюбените, нито Трифон Зарезан. Дали – защото е понеделник, заради нещо от типа на „аман от празници вече” или друго – не знаем, но факт е, че за разлика от Коледа, червените сърца на килограм не са сред любимите изрази на любов за нашите читатели.

Трифон Зарезан се оказва по-предпочитан - цели 18,4% смятат, че днес е празникът на виното, а не на любовта. Макар особено голям процент от вас да споделиха в предишна анкета, че са Много влюбени, това изглежда няма много общо с 14 февруари и нароченият за прояви на любов към половинката ден. Затова пък обичта към доброто изкарване може да се изпразнува с чиста съвест и по старите български традиции.

Много малко след почитателите на виното, са онези от вас (18,7%), които не са се подготвили специално за деня на влюбените и макар и да празнуват, ще оставят нещата да се случат от самосебе си в последния момент, без каквато и да било предварителна подготовка.

В недоумение що за глупост е Свети Валентин и с отговор „Какви са тия измислени празници” са 12,11% от гласувалите, а веднага след тях са онези, които обичат да си подреждат всичко – 11,37%. Техният отговор на въпроса „подготвяте ли се вече за Св. Валентин?" е „Да, вече съм направил(а) резервация и съм купил(а) подарък.”.

В коментарите бе отбелязано, че днешният ден е и празник на археолога – който има афинитет към тази дисциплина, нека се чувства поздравен и от нас.

Готованците сред вас са само 7,02%, които вероятно са наясно с романтичните склонности на половинките си и чакат инициативност от тяхна страна. Както и пълната подготовка за специалната любовна вечер.

И така от дума на дума, стигаме до един интересен въпрос, а именно „Вярвате ли в брака?”. Изненадващо или не съвсем, резултатите са почти равно разпределени измежду всички възможни отговори: 21,76% от вас не смятат, че подписът променя нещо, затова не са склонни да се вричат официално във вярност. Почти наравно с тях са онези, които смятат, че връзката между двама души е редно да се узакони, затова подписът е традиция, която не трябва да пропускаме. Поздравления за 20,66% от вас, които са щастливо омъжени, затова имат всички основания да дадат положителен отговор на въпроса ни.

20,27% пък не са сигурни дали вярват или не, но биха се впуснали в приключението, наречено официален брак. Оказва се, че повече са хората, които от малки мечтаят за сватба – 7,78% и винаги са искали да изживеят този специален ден с бялата рокля и всичките й прилежащи, отколкото онези, които смятат, че бракът е отживелица (6,28%).

Що се отнася до суетата, оказва се, че дамите не посещават толкова често фризьора, колкото вероятно си мислят мъжете. Цели 40, 28% (почти половината от гласувалите) казват, че се отдават на професионални грижи за косата рядко, тъй като нямат много време или възможности. Понякога не е необходимо да се дават луди пари за прически, стига да сте малко по-сръчни и да можете да отделите достатъчно време за приготвяне вкъщи, така че – не се тревожете.

Веднъж месечно и стриктно посещават фризьор 39, 22% от вас, 14,57% пък изобщо не признават фризьорите и вероятно скъпите козметики, тъй като се доверяват повече на собствените си познания и се грижат за здравето и красотата на косата си вкъщи.

Само 3,05% ходят на фризьор абсолютно всяка седмица, а ние ги поздравяваме за това, че могат да отделят време и средства за подобен лукс.

Така, както си говорим за красота, нека обърнем внимание и на здравето. В частност - на последните модни тенденции в храненето. Както знаем, био продуктите се превърнаха в истинска мания за немалко хора, затова се поинтересувахме  - купувате ли вие самите такива?

42,6% от вас искат, но подобно на нас смятат, че те са много скъпи. 22,82% се поддават на изкушението и отвреме-навреме броят повече парички за здравословните храни и други, но по-често пазаруват „стандартни” продукти.

Малко след тях пък са 21,1% от вас, които смятат, че био продуктите са само маркетинг трик, който цели да опразни портфейлите ни. Доколко предлаганото в специализираните магазини е толкова био, колкото се твърди, това не е ясно. Затова част от вас си произвеждат сами био продукти.

6,29% получават нашите поздравления, защото нямат идея за какво говорим или пък имат чудесно чувство за ирония.

Само 5,07% могат да си позволят лукса да се хранят според изискванията на „новия световен хранителен режим” и си купуват само и изключително неща с етикети и сертификати, доказващи органичен произход на стоките.

Отново сърдечно благодарим на всички за гласовете и коментарите!

Сега е време за новите въпроси.

Тъй като след лекото затопляне навън, отново ни пристегнаха студове, решихме да ви попитаме - Как се грижите за устните си през студените зимни дни?

Освен това, тъй като и ние не сме много сигурни в отговора и се чудим какво мислите вие - Кое е секси - кльощавите манекенки, сочните мадами или пък според вас са привлекателни "необлагородените" от диети и тренировки тела?

И за финал - няма как да минем без въпрос под чаршафите - Доволни ли сте от представянето на половинките си именно в тази област?

Сега ви желаем хубава вечер, и нека във всеки един ден да се радвате на изобилие от вино и любов, па макар и да не са всичките 14 февруари!