Традициите отдавна не са това, което бяха! Само допреди няколко години в България гледахме диамантени годежни пръстени само по филмите, а днес все повече родни двойки си обещават да се оженят именно по този начин.

За или против годежните пръстени?>>>

Традициите се сливат. Празнуваме чужди празници, внасяме и изнасяме обичаи и бавно и локално се превръщаме в граждани на света.

Според мнозина тази тенденция обижда историята и красивите ни обичаи, докато други смятат, че заимстването от други култури е естествено и обогатява собствената ни. Ако сте от вторите и скоро ви предстои сватба, предлагаме ви няколко сватбени традиции от различни места по света, с които можете да направите празника си различен и още по-вълнуващ.

Годежни пръстени

Снимка: sxc.hu

В Чили е прието не само дамата да получава годежен пръстен, а и младоженецът. Вашият избраник със сигурност няма да го очаква и може дори да си сътворите история за пред внуците, ако да речем седмица, след като той ви предложи брак, вие също му поискате ръката с някое красиво бижу. И на майтап, това ще и е случка за историята... вашата съвместна история!

Готови ли сте за брак?>>>

Скачай над метлата

Снимка: sxc.hu

Обичаят младоженците да прескачат метла символизира, че миналото им вече е зад гърба им и заедно могат да създадат свой дом. Традицията се заражда по време на робството, когато на афро-американците в САЩ им е забранено да се венчаят и с прескачане на метла двойката изразявала обичта и готовността си да сподели живота си. Ако решите да се позабавлявате и включите метла във вашата церемония, може да доразвиете идеята и да вплетете този "инструмент" в забавен скеч или танц. Така гарантирате забавление за себе си и шоу за гостите.

Най-добрите сватбени сайтове, за които не сте чували>>>

Три дни яли, пили и се веселили

Мюсюлманските сватби траят по три дни и всеки от тях е свързан с различни обичаи. Ако можете да си го позволите, вие бихте ли превърнали личния си празник във фестивал? Ние сме 100% за тази идея!

Най-вълнуващите сватбени снимки на 2013 г.>>>

Всички мои роднини

В Мексико на сватба се канят много гости и от страна на булката, и от страна на младоженеца, като сред тях са и възрастни близки и далечни роднини, които се наричат madrinas и padrinos. Традиционно, тези специални гости помагат с покриването на разходите по сватбеното тържество, но може и просто да осигуряват емоционална подкрепа или да изпълняват някакви конкретни длъжности по време на церемонията. Не би било лошо още няколко портфейла да поемат празника ви, нали?

Истинските истории на препатили булки>>>

Торбите с парите

Да се дават пари на сватба вече може да се нарече традиция и у нас, но в Италия булката дори си има специална торба за пари – la borsa, обикновено сатенена, в която гостите слагат пликовете с „подаръците”, с които да помогнат на младоженците за разноските по церемонията. Може би е добра идея да се сдобиете с красива и специално изработена торбичка (или ако се надявате не повече – чувалче!), която да отива на прелестната ви рокля и в която да събирате даровете си, вместо да се чудите къде да ги сложите или да разваляте фасона на роклята си с обикновена торба.

12 влюбени мъже>>>

Беше ни приятно!

Във Венесуела е абсолютно нормално младоженците да се изнижат незабелязано от церемонията и да започнат медения си месец още след първия тост. Ако гледката на пияни танцуващи роднини не е нещо, с което искате да запомните специалния си ден, но е доста реален сценарии във вашия случай, защо не преговаряте с любимия да напуснете купона по-рано и да се отдадете на интимни парти активности един с друг.

10 идеи за евтин меден месец>>>