Продължава тенденцията за увеличаване на българските туристи, които избират да почиват в чужбина.

По време на Великденските празници беше отчетен рекорден брой пътуващи българи за Гърция, Турция и други европейски курорти. Причините за това се крият в по-изгодните условия и отличното обслужване. По данни на онлайн туристическа агенция eSKY.bg, за предстоящите летни почивки се очаква нарастване на почиващите по Средиземноморските курорти.

Това лято най-добрите оферти за почивка са в испанските курорти Малага и Валенсия, Ларнака в Кипър и Малта. Те съчетават отлични условия за морска почивка с възможност за посещение на културни и исторически забележителности.


Малага предлага на своите гости много екзотика и отлично обслужване на прилични цени. Там туристите могат да посетят и много исторически забележителности, свързани с финикийската, вестготската, римската, арабската и испанската култура.


Друг, традиционно любим за българите испански курорт, остава Валенсия. Чистото море и плажове, както и липсата на презастрояване, привличат все повече летуващи. Нискотарифните полети от София до Валенсия могат да направят пътуването още по-изгодно.

Очаква се значително увеличение на интереса и към кипърския курорт Ларнака, прогнозират още от агенцията.
Причината за това са евтините полети от летище София. От друга страна, финансовите затруднения, които изпитва островната държава, неминуемо водят до понижаване на цените на хотелските услуги.


Почитателите на екстремните изживявания със сигурност трябва да посетят Малта. Страната на рицарите предлага отлични условия за скайдайвинг, гмуркане и плажуване, и същевременно много изгодни полети. От eSKY.bg съветват всички, които ще пътуват, да побързат с резервациите си, за да избегнат покачването на цените, както и задължително да си направят туристическа застраховка.