Холивудската звезда Скарлет Йохансон и съпругът й Райън Рейнолдс са пред развод, съобщиха самите те в официално изявление, цитирано от списание „People”.

След дълъг размисъл решихме да сложим край на брака си. Разделяме се с най-добри чувства един към друг – така, както започнахме нашата връзка”, гласи посланието на двамата актьори към обществеността.

Според анонимен източник инициатор на раздялата е 26-годишната руса красавица. Тя вече започнала да си търси апартамент в Ню Йорк, а в момента е на почивка в Ямайка със свои приятелки.

Йохансон и Рейнолдс, 34, се ожениха на скромна церемония през септември 2008 г., състояла се в родния град на канадеца – Ванкувър. На сватбата присъстваха само най-близките им приятели и роднини. Фоторепортери не бяха допуснати.

Скарлет упорито пазеше отношенията със съпруга си в тайна през цялото време и изключително рядко разкриваше по някой по-пикантен детайл от семейния живот.  

През април, в интервю за „In Style”, актрисата сподели, че обожавала да готви вкусотии на половинката си и призна, че домът им е мястото, където се чувства най-сигурна. Рейнолдс пък изтъкна като положителна страна в живота му на женен мъж факта, че прекарва всеки ден с най-добрия си приятел.