Известната в „Сексът и градът” с огненочервената си коса Миранда смени коренно външния си вид, като изненада всички с обръсната глава. 45-годишната актриса влиза в ролята на болната от рак професорка Вивиан Беъринг в пиесата Wit, чиято премиера ще бъде в театър Самуел Дж. Фридман, утре, 26 януари. Актрисата споделя, че винаги й е било любопитно да опита нещо подобно и да види как ще изглежда. „Харесва ми, но не бих останала така завинаги” – коментира още Синтия в шоуто Live with Kelly today .

Ролята е близка до съдбата на Никсън, защото по време на рутинна мамография през 2006 година бе установено, че е в ранен стадий на рак на гърдата. Лечението й включваше прием на тамоксифен, който блокира действията на естрогена и се използва за лечение и профилактика на някои видове рак на гърдата. За героинята си в пиесата Синтия споделя, че е с наистина лоша диагноза и преминавайки през тежка химиотерапия, всъщност научава много за самата себе си.  

Синтия Никсън е сгодена за дългогодишната си партньорка Кристин Маринони, с която имат 11-месечен син Макс. От бившия си партньор – Дани Моузес, Синтия има две деца – Саманта (15 г.) и Чарли (9 г.).



Актрисата споделя, че да бъде лесбийка за нея е осъзнат избор. Много хора се опитвали да я разубеждават, твърдейки, че гейовете се раждат такива, а не избираш да си такъв. На това тя отговаря с железния аргумент, че е била хетеро, но като хомо се чувства по-добре.