До колко обичаме да плануваме почивката си, къде ще ходим това лято, как се разхлаждаме в горещите летни дни и как се предпазваме от жаркото слънце? Отговорите на тези въпроси търсихме миналата седмица в нашите анкети. Вижте сами какви са резултатите.

джапанкиОказа се, че мнозинството от вас (32,2%) не обичат конкретните планове, защото не са много по предварителните неща – ангажират стая на място. Стискаме палци да има свободни в желания от тях период. На другия полюс са предвидливите домакини, които са се възползвали от големите намаления за ранни записвания – цели 23,4 на сто са резервирали нещичко още през февруари месец. Под открито небе и точно до синьото море ще прекарат почивката си 21,25%, които са заявили, че резервация не им е нужна, тъй като ще ходят на къмпинг. Към ентусиастите любители на природата включваме и sexyto95, която ще посети язовир Искър и ще нощува на палатка.

палмиОстава само да разберем къде сте си избрали да прекарате почивката с любимия. Морето зове цели 60,28% вас, които ще се насладят на парещото слънце в компанията на половинката си. Радва ни фактът, че има и такива, които са решили да потърсят прохлада в планините – 13,60 на сто от гласувалите. Към уединен екзотичен остров са се насочили малко над 7 на сто, а останалите 2,09% ще се отдадат на спа процедури в някой балнеологичен център. Нашата читателка rilipili е избрала кемпера като средство за придвижване и спане, а локацията и маршрута ще измисля в последния момент. Само така – понякога неплануваните неща се оказват най-хубави.

коктейлИ като си говорим за лято, почивки и жега, сме помислили и за начините, които ви карат да се чувствате комфортно и прохладно: попитахме ви „Консумацията на какво ви носи прохлада в жегата?”. Ето кой как се спасява: 27.58% се наслаждават на приятния вкус на добре охладената диня, плътно следвани от любителите на айряна – 26,6 на сто от гласувалите. Тези, които обичат сладоледа са 14,66%, а студеното коктейлче действа събуждащо и свежо за 14,44 на сто от читателките ни. Биричката сте класирали на последно място като едва 8,25% от вас обичат да я консумират като средство за разхлаждане. Затова пък коментарите ви са пъстри и идейни -  със сигурност ще почерпим вдъхновение от тях. Hufo заявява, че рай за нея в летните жеги е чаша студена вода с ледчета и резенче лимон, а най-любима напитка за нея си остава мента, спрайт и лимон. Nadelina пък предпочита студен чай с лед. Същото действа разхладително и за joeann и NaTaLiQ.

звездаСлед резервациите, плановете и разхлаждащите напитки, остава само да сложите по един слънцезащитен продукт  в плажната чанта и сте готови! Попитахме ви „Лосион с какъв защитен фактор използвате?”. Ето ги и резултатите: със SPF около 25 предпазват кожата си почти половината от отговорилите – 43,27%. Най-високият фактор – 50 използват почти 1/4 от нашите читателки. 22,55 на сто пък предпочитат олио за тяло, за по-бързо придобиване на хавайски тен. Преди да купят нещо, консултация с продавачката в аптеката правят 5% от вас. От слънцето се крият пък 4,06 на сто, защото не обичат жегите. Сред вас има и такива, които третират по нежните зони с по-силен защитен фактор, а останалите с по-слаб. Читателката ни l3tka е заявила, че лицето и татуировките предпазва с 50-ти фактор, а за останалата час от тялото използва от 4-ти до 10-ти. Не забравя и за устните, които също предпазва с фактор, а косата със спрей, пазещ от UV-лъчи. ivcheto slavcheva пък никога не е използвала нито лосион, нито спрей или мляко за защита на кожата и това никога не й е създавало проблеми като зачервяване или лющене.

Това беше от обобщенията на анкетите. А ето и какви са новите ни питания:

Колко деца имате/искате да имате?

Какво променихте в себе си за лятото?

Коя е любимата ви поза в секса?

Природозащитник ли сте?

Има ли звезди у нас?