Ясни са победителите във фотоконкурса BigPicture Natural World Photography Competition, в който тази година се включиха над 6000 претенденти от 63 страни в света. Състезанието ежегодно отличава най-добрите снимки от природата, дивия живот и опазването на околната среда на планетата.

Голямата награда за снимка на годината спечели Брита Яшчински с кадъра "Confiscated", отразяващ насилието върху животните - два стола, направени от краката на слон. Всъщност, само част от милионите продукти от животни в складовете, конфискувани от американските власти при опит за внасяне на черния пазар в страната.

"Количката се използва за транспортиране на конфискуваните предмети в склада. Поставих частите на тялото от слона върху нея, за да им придам известно достойнство и да обърна внимание на животните, които губят живота си в името на статута, алчността и суеверието", заявява фотографката.

Разгледайте победителите в отделните категории на конкурса от снимките в галерията, чиито истории са подробно представени в научното списание bioGraphic.