Това лято рибената кост ще бъде истински хит. Много звезди позираха пред фотообективите с новите си модни плитки, за да докажат, че ретро визията изобщо не е умряла. В офиса, на плажа или на питие с приятелки, прическата ще придаде завършен вид на вашата визия. Със сигурност, каквато и плитка да изберете това лято, тя ще е отражение на бохемския, романтичен вид или пък на изискания и стилен завършек.

Традиционната плитка или наречена още английска, прилича много на скелет на риба. Прическата се характеризира с типичните „V” форми. Убедени сме, че и сами можете да се справите, но все пак ще ви дадем няколко съвета за зашеметяващ ефект.

Английска плитка: започнете с разделянето на косата на три еднакви по големина кичура, след което десният кръстосайте и поставете по средата. Както виждате сега десният сегмент е в центъра. Вземете левия кичур и направете същото с него. Операцията се повтаря, докато не се сплете цялата коса. Накрая завържете с ластик или аксесоар, който имате под ръка.

През летния сезон рибената кост, сплетена в средата, но падаща странично по рамото ще е актуалната версия. Изискванията за нея ще са тя да е дълга и тънка, разрошена и с много обем. Отметнете косата на една страна и я разделете на два кичура. Разрешете всеки от тях. Вземете малък кичур от дясната страна и го кръстосайте с левия сегмент.  Сега вземете малък кичур от лявата секция и го кръстосайте с десния. Стягайте при всяка операция. Повтаряте, докато придадете завършен вид.

Рибена кост , падаща диагонално на главата. Стъпките са същите, като сплитането трябва да започне от горната част на главата. Трябва да изберете леко вдясно или леко вляво да започнете с разделянето на косата. Тънкостта тук е да разделите косата на две части, всяка от които ще се превърне в плитка. Такъв избор на прическа правят напоследък известните личности.

Френска плитка. За да си направите такава или косата ви трябва да е малко по-дълга, или да използвате изкуствена коса. След като сте направили обикновената английска плитка, трябва да я прикрепите в горната част на челото, така че да стои като бретон. Това естествено е по-лесният вариант. Плитка-бретон можете да сътворите и използвайки техниката за рибена кост.

Ще си позволим и още няколко съвета. Когато плетете коя и да е от разновидностите, просто разресвайте кичурите след всяка операция. За по-дълготраен ефект може да използвате пяна, гел или лак за коса. Ако вашата естествена грива е къса за плитка, можете да използвате допълнителни изкуствени или естествени кичури.