Марта Стюарт е една от най-вдъхновяващите жени в света, наричана често кралица на домакините. Родена като Марта Хелън Костира на 3 август 1941 година, тя се превръща в една от най-успешните бизнес дами на съвремието ни, спечелила милиарди като писател, иноватор, телевизионна водеща, а преди това и модел.

Като основател на компанията „Martha Stewart Living Omnimedia”, тя трупа успех чрез различни бизнес начинания, обхващащи издателска дейност, разпространение, търговия със стоки, както и електронната търговия. Тя е автор на множество бестселъри, издател е на списание Martha Stewart Living, а толкшоуто й се излъчва по цял свят.


Наричана и гуру на лайфстайла, тя е живата американска мечта – родена в небогато семейство, благодарение на своя нюх и неизчерпаема енергия, Марта в момента е собственик на внушително състояние. Посланието, което тя не спира да отправя и което най-много вдъхновява всички жени по света е това, че домакинството не е просто задължение, а начин да бъдем себе си, да печелим и да правим щастливи хората около себе си.

„Никога не се разболявам. Защо да го правя? Това е загуба на време.”

„Ако научаваш по нещо ново всеки ден, можеш да преподаваш по нещо ново всеки ден.”

„Без напълно непредубеден ум, никога не можете да постигнете успех.”
 
„Всички неща, които обичам – ето в това се състои моят бизнес.”


„Мога да продължавам да уча за всички различни технологии. Това е моето най-открояващо качество. Но предпочитам да опитвам нови неща.”

„Обичам да знам много неща за всичко. Смятам, че това наистина ми помага много в моя бизнес.”

 „Обичам десертите. Не мога да се чувствам виновна, че съм хапнала, защото просто трябва да пробвам всичко. Просто експериментирам.”

„Бях много добър готвач и знаех, че мога да създам бизнес от това.”

„Аз съм маниакален перфекционист.”

„Реализирането на проекти наистина дава самочувствие на хората. Нищо не може да се сравни с това да извадиш пай от фурната. Какво прави с теб самата и как изглеждаш пред цялото си семейство – това е нещо, което не можеш да купиш.”


„Винаги съм смятала, че ще бъда учител. И мисля, че частично съм сбъднала мечтите си, защото това, което правя сега е да уча милиони хора на различни неща.”

„Всяка сутрин ставам много рано и лягам много късно. По някога съм узморена, но това не е важно. Имам толкова вълнуващо съществуване и има толкова много неща за вършене...”

„Домът е чувство на сигурност, чувство да можеш да релаксираш в границите на своя собствен свят. Имайте свой собствен свят. Ето затова съм аз. Имайте място, където да мислите, творите и да се забавлявате.”