Българската козметика става все по-качествена и иновативна. Следвайки правилото, че е добре да избираме козметични продукти, които са от нашата географска ширина, защото са с продукти, съобразени с местните климатични условия и особеностите на кожата на жените в България, със сигурност кожата ни ще се почувства добре, ако избираме продукти, на чиито етикет пише "Произведено в България".

Кремът Mavrud Age Expert Collagen + с добавен рибен колаген и мавруд е точно такъв. Интересна комбинация, която е насочена към подмладяване на кожата и изглаждане на бръчките чрез стимулиране на обновяването на клетките.

И ако колагенът е съставка, която често се среща в различни козметични продукти за подмладяване, то маврудът не е. Ето защо този крем определено печели точки за креативност и новаторство. Грозде терапията все по-често намира приложение в козметиката, заради уникалните свойства на плода да озарява и да подмладява кожата. Маврудът е традиционен български сорт грозде, от който се прави вино. Най-мощните антиоксиданти и полифеноли, открити само в този сорт грозде, забавят процесите на стареене 30 пъти по-ефективно от познатите до сега! Други вълшебни съставки в крема са креатин, колаген, хиалуронова киселина, масло от гроздови семки и масло от ший. 

И ако всичко това може да звучи като фрази от рекламна брошура, то личният опит е нещо друго. Използвам този крем повече от две седмици и съм изключително доволна. Препоръчвам го за нощен крем, поради няколко причини. Първото, което харесах в него, бе ароматът му. Когато го нанасям вечер върху кожата си, все едно изпивам вечерната си чаша вино – за успокоение и по-добър сън. Сутрешната среща с тази миризма води до други асоциации – по-скоро ти се струва, че си се събудил с махмурлук, но това е само в първите 1-2 дена. Текстурата на крема също е приятна – лека, попива бързо, не остава мазни следи. Това го прави чудесен избор, ако кожата ви има нужда от хидратация и е нормална към мазна. Най-хубавото е, когато усетиш действието на даден продукт, за което по принцип само четеш на етикета. След намазване кожата наистина става много гладка и мека. На сутринта не само продължава да е такава, но и не се е омазнила. Факт е, че все още не съм забелязала да намалява фините бръчици, но срещу тях така или иначе не съм открила и друг действащ продукт.