Пинк смята, че животът е по-труден ако имаш „вагина” и се надява, че дъщеря й - Уилоу (на година и три месеца), ще стане талантлива и самостоятелна, но и вярва, че ще й е по-трудно, защото е момиче.

Ако реши да е бунтарка, ще слуша оперна музика и ще мрази татуировки. Ако има талант, ще се радвам. Светът е твърде жесток, ако нямаш. Затова самата аз не се загубих из „соса”. Но е трудно, ако имаш вагина. Един амбициозен мъж е уважаван и обект на възхита. Амбициозната жена е трудна и емоционална. Има клуб на момчетата, дори и в музиката. Трябва да мислиш, преди да говориш. Мога да бъда шумна, но се научих, че и тихата сила не е за подценяване.” - казва тя пред USA Today.

Въпреки всичко Пинк иска още деца и голямо семейство, но споделя и че: „Не осъзнавах, че ще се будя всеки ден и ще ме удря влакът на тревогата – „О, боже, диша ли тя? Яде ли достатъчно? Правя ли това както трябва? Харесва ли ме изобщо?" Всички тези мисли тежат. Не искам да прецакам тази работа. Но искам много деца. Знам, че поне едно от тях ще ме обича завинаги. Искам шумни, изтощителни празници!”