Водата е един от четирите елемента. Може би поради тази причина тя има толкова силно влияние над нас. Когато обаче водата се съчетае с планината, измеренията се променят. Движим се през тях, пренасяме се в други, откриваме магията, спокойствието, покоя и енергията. Зареждаме се. 

#Разходката по ждрелото на р. Ерма е истинско приключение. От онези приключения, които няма да ви вдигнат адреналина, но определено ще ви повдигнат духа. Минава се по Трънската екопътека, от която ще можете да преминете през мостчета, стъпала, стръмни изкачвания, спускания. Препоръчваме ви да отидете там, когато не е валяло. В противен случай пътеката става хлъзгава. 

#Разходката е лека и е подходяща за всеки, дори и за неопитните. През цялото време чувате шумът на реката, който е вибрация, която ни действа по терапевтичен начин. В началото на пътеката има паркинг, където можете да оставите колата си, а кафявите табели ще ви покажат къде е нейното начало. Няма никаква вероятност да се загубите, тъй като тя е много отчетлива, освен на едно място: след тунела по пътеката трябва да тръгнете надолу към ждрелото. Предупреждаваме ви, че е важно да си вземете вода, защото нямате откъде да си я набавите по пътя.

#В случай, че събирате печати на 100-те национални туристически обекта, ви напомняме, че ждрелото на р. Ерма е един от тях, а печат можете да намерите в г. Трън. 

Надморската височина на мястото не е висока, но гледката е не по-малко зашеметяваща. Силата на природата е невероятна, влиянието на водата, на гората, на зеленината е на онова дълбоко ниво, което не можем да достигнем по друг начин.