.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Перу с "нови" древни храмове

| преди 7 години
Перу с нови древни храмове
Предполага се, че ритуалите са се провеждали тук в продължение на 800-години. Тhinkstock / Gulliver Photos
Откриха древни храмове в Перу

Група перуански археолози са открили на място, използвано за сметище в северната част на страната, останки от два храма, чиято възраст е повече от 4 хиляди години.

Става въпрос за едни от най-древните известни храмови постройки на територията на Перу. В самото начало на разкопките, учените, подпомагани от местните хора са открили стени изградени от камъни с тежина повече от 200 кг.

Предполага се, че ритуалите са се провеждали тук в продължение на 800-години, а намерените човешки скелети свидетелстват, че е имало и човешки жертвоприношения.

В двата центъра има 14 погребални ансамбъла,  където са открити скелети на новородени и на възрастни.

Според археолозите, намерените храмове принадлежат на културата Бракаморос. Бракаморос са живели в перуанските региони Кахамарка и Амазонас, както и в екваториалната провинция Замора Чинчипе.

Ключови думи:Храм, Пътуване, Перу
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?