Беше само въпрос на време някой да се възползва от Инстаграм и милионите снимки, които се качват всеки ден от любителите на непрефесионалната фотография. Този някой се оказа Томас Джулиен, който прави нещо много просто като идея и малко по-сложно като изпълнение - взима 852 различни снимки от 852 потребители на Инстаграм и ги използва за доста интересно късометражно филмче.

Резултатът е видео, което показва колко сме еднакви всички и едновременно с това - колко много се различаваме. Едни и същи места, снимани по почти еднакъв начин, изглеждат доста различно, благодарение на индивидуалния "филтър" на фотографа.

Както споделя самият Томас - "Инстаграм е невероятен извор на всякакви снимки. Исках да създам нещо подредено и структурирано от целия този хаос. Резултатът е късометражен филм, създаден от цяла тълпа хора, който показва безкрайните възможности на социалната медия."

An Instagram short film from Thomas Jullien on Vimeo.

Впрочем маркетинг отделите и по-свободомислещите хора, работещи за големи марки, започват да се усещат за силата на социалната мрежа и първата реклама, заснета изцяло с Инстаграм, е вече факт . Вижте я тук.