Разразиха се редица спорове дали това е 12-ти, 13-ти или 14-ти път, в който Памела Андерсън се снима за Playboy. Безспорен факт е обаче, че появите й в мъжкото списание са толкова много, че не сме очаквали да ни впечатли, каквото и да направи.

Е, този път гърдестата блондинка успя да изненада всички! Бившата „спасителка на плажа”, която ще украси корицата на януарския брой на Playboy за 2011 година, дари парите от хонорара си в размер на 25 000 долара на фондация „Waves 4 Water”, която осигурява пречистващи филтри за държавите, които имат недостиг или пълна липса на чиста питейна вода.

Памела споделя: „ Хората от тази фондация са моите герои. Те правят хубавите неща реалност и в момента, в който получих чека от Playboy, пренасочих сумата към тях. Добавих още пари и от мен, макар че ми се иска да мога да направя повече. Държави като Индонезия, Хаити и Пакистан имат огромна нужда от тези филтри."

Това е поредната благотворителна изява на блондинката. Тя от години е активистка и лице на фондацията за закрила на животните PETA.