Рок легендата Ози Озбърн разкри вчера за борбата си с болестта на Паркинсон в интервю за предаването "Good Morning America".

Певецът е бил диагностициран миналия февруари след поредица от здравословни проблеми, включително тежка стафилококова инфекция и падане вкъщи, което е довело до увреждане на нервната му система. Ози се бори с болестта и приема лекарства, но споделя, че се е чувствал виновен заради това, че е крил диагнозата от феновете си досега.

"Разбрах, че имам лека форма на ... какво беше?", пита Ози съпругата си Шарън в интервюто. "PRKN 2, което е форма на Паркинсон", отговаря тя. "Има толкова много различни типове на Паркинсон. Това не е смъртна присъда, но засяга определени нерви в тялото."

Снимка: Getty Images

Ози Озбърн каза, че страда и от други симптоми, които може и да (не) са свързани с болестта на Паркинсон. "Получих изтръпване надолу по ръката; продължавам да чувствам краката си студени", споделя той. "Не знам дали това е свързано с болестта на Паркинсон, но е проблем. Защото рязаха нервите ми, когато ми направиха операцията [на врата]. Никога не бях чувал за нервна болка, но това е отвратително усещане."

Снимка: Getty Images

Шарън казва, че през април тази година Ози ще се срещне с професор в Швейцария, който да му помогне да разграничат и определят причините за симптомите, които чувства. "Ще отидем където и да е необходимо, за да намерим отговорите", казва Шарън. "Имаме страхотен късмет, че можем да си го позволим", добавя Ози.

Снимка: Getty Images

Ози казва, че говоренето за болестта го е накарало да се почувства така, сякаш е свалил тежести от плещите си. "Сега се чувствам по-добре, отколкото когато единствен знаех за диагнозата на Паркинсон", споделя той. И само се надявам моите фенове да ме подкрепят и да бъдат до мен, защото имам нужда от тях. Те са моят въздух."

Озбърн добавя, че няма търпение да се завърне отново на сцената. "Още не съм приключил", казва Ози, който планира да направи още една обиколка с турнето си "No More Tours 2" в Северна Америка тази пролет, като първото шоу е планирано в Атланта.

През януари 2019 г. Озбърн се спъна посред нощ и падна в дома си, което доведе до хоспитализацията му. Впоследствие бяха необходими още два месеца, за да може Ози да се възстанови след претърпяна операция на врата.

В интервю пред списание "Ролинг Стоун" миналия август Озбърн разказа колко трудно е било възстановяването му. "Първите четири месеца бях в абсолютна агония. Такава агония, каквато никога не съм преживявал през живота си. Беше ужасно. Посещавах часове за рехабилитация, но напредъкът беше много бавен." Озбърн научава за диагнозата на Паркинсон именно по това време.

Снимка: Getty Images

По време на възстановяването си той записва кавър на песента "Take What You Want" на рапъра Пост Малоун, а преживяванията му го вдъхновяват да запише и нов албум - "Ordinary Man", който ще излезе следващия месец. Студийният проект включва участието на звездни гост изпълнители като Елтън Джон, Слаш, Том Морело и Пост Малоун. 

"В парчето "Ordinary Man" аз пея, "че не искам да умра като обикновен човек" - не мисля и че ще ми се случи", шегува се Ози.

Това ще бъде първият солов студиен проект от десет години насам за рокенрол иконата и носител на награди "Грами". Новият му албум следва издаването на синглите "Under The Graveyard", "Straight To Hell" (с участието на китариста на Guns N’ Roses Слаш) и "Ordinary Man" с Елтън Джон.

"Беше много забавен процес, въпреки че беше доста по-различен от предните ми албуми. Записахме го бързо, което не бях правил от първия си албум с Black Sabbath. Това направи процеса различен, но наистина му се насладих", споделя Ози.

Записан в Лос Анджелис, "Ordinary Man" обединява продуцента Андрю Уат на китарите, Дъф Маккагън (Guns N' Roses) на баса и Чад Смит (Red Hot Chili Peppers) на барабаните.

Снимка: Getty Images

"Албумът се създаде от само себе си", обяснява Ози. "Слаш ми е скъп приятел, както и Елтън. Докато пишех "Ordinary Man", мелодията ми напомни на старо парче на Елтън и тогава казах на Шарън: "Чудя се дали би го изпял?". Попитахме го и той се съгласи."

Снимка: Getty Images

Световната премиера на "Ordinary Man" е на 21 февруари 2020 г. Нямаме търпение да чуем "безсмъртния" Ози и да видим Принца на мрака в пълния му блясък.