Сезоните идват и си отиват, така става и с модата. Борим се да останем в крак с последните тенденции, често с голям минус в кредитната карта на края на месеца.

Постоянно ни съветват да се обличаме според фигурата си, което е важно, но не е лошо да знаем какво ще носят всички през следващия сезон и дали то би отивало и на нас самите.

Да сме наясно с тенденциите ще ни помогне и тогава, когато решим да разчистваме гардероба си и най-после да се отървем от всички ненужни дрешки, които няма да сложим никога повече.

Затова: кои са ключовите артикули, които да си запазим от миналата пролет?

(Вижте галерия с предложения от звездите ТУК)

Гащеризонът

Модното завръщане на годината. Той си проправи път от 80-те, та чак до гардероба на момичетата, родени доста след това.

Според Александър Уонг, той може да се носи с токчета (вечер) или с пантофки (през деня). Независмо дали ви допада или не, гащеризонът ще е актуален и през 2011г.

Дълги рокли и поли

Хипи стилът ще остане и през идната пролет. Това означава, че независимо дали сте 1.70 или 1.60см., да сте стилни и секси едновременно няма да ви бъде никак трудно. Тази тенденция изисква най-малко усилие от ваша страна, защото дългите дрехи прикриват някои основни недостатъци на фигурите ни.

Дантелата

Любим детайл за винтидж усещане. Дантелите могат да бъдат класически, гръндж или секси - изцяло в зависимост от вашите лични предпочитания.

Ако я съчетаете с материя, която й контрастира, ще постигнете най-модния вид и за двата сезона. Малки акценти като якички тип Питър Пан или просто някакъв малък дантелен детайл също са удачен и красив вариант да бъдете в крак с модата, и да изглеждате добре.

Лъскави дрешки

През идния сезон бляскавите дрешки остават много актуални. Пайетите са супер за парти и ще ви отличат от останалите.

Не се притеснявайте да носите пола с пайети през деня, просто не слагайте бижута, за да не станете прекалено бляскави. Иначе - на блуза, на рокличка, на късите ви панталонки - блясъкът не вреди. Всичко може да изглежда добре, стига да не се увлечете и прекалите. Подбирайте правилно с какво съчетавате всеки детайл. Акцентът в облеклото ви трябва да е само един.

Кожа

Кристофър Кейн ни показа как да носим кожени рокли, но е ясно, че и кожените връхни дрехи са повече от чудесни. Изобщо – от рокли, поли, до якета – кожата е много актуална сега и ще остане така и през пролетта.

Първата дама

Поли до средата на прасеца, бухнали блузки и малки, геометрични чанти – как да не обичаме тази тенденция? Не изхвърляйте полите на баба си, изтупайте ги от прахта и смело обличайте.

Е, решихте ли какво да запазите от гардероба си?