Понякога е трудно да се изправиш след преживян тежък момент. Още по-трудно е да продължиш да живееш и да успееш да превърнеш болката в надежда. Ето кои световноизвестни звезди са успели да надживеят тъмната страна на живота и да я превърнат в нещо позитивно.

Опра Уинфри


Днес тя може и да е една от най-успешните жени в света, но пътят й до успеха е бил трънлив и много труден. На 10-годишна възраст тя става жертва на сексуално и физическо насилие от свои роднини. Когато е на 14 забременява, но губи детето си малко след раждането. Това със сигурност оставя неизлечима травма в душата й години наред. Известната телевизионна водеща пази тайната години наред, докато през 1990 година нейни близки споделят какво се е случило в детските й години с пресата. Въпреки травмата Опра Уинфри била отлична ученичка в гимназията, спечелила пълна стипендия в колежа, а днес е жена, на която цял свят се възхищава и тайничко завижда.


Никол Кидман


Всяка жена, която е имала проблеми със забременяването, знае прекрасно колко голяма е болката от това да нямаш деца, а да искаш. За известните хора е още по-трудно – да споделят с близки и най-вече да се престрашат да говорят за проблема пред обществото. През последните години Никол Кидман говори изключително открито за своя проблем с фертилността, за болката и затова, че никога не се е отказала да има деца. През времето, в което се бори за свои, тя успява да осинови две деца, след което дава живот на дъщеря си Съндей, а последното попълнение в семейството й е дъщеря й Фейт (от англ. – вяра), която се появява на бял свят чрез сурогатна майка. Истинско доказателство за всички, че трябва да вярваме в себе си. В едно от интервютата си Никол споделя за чудото с първата й биологична дъщеря: „Бях направила всички неща, за които може да се сетите, в опит да забременения. Начинът, по който нещата се случиха със Съндей бяха просто учудващи. Процентите бяха толкова ниски. Това е чудото в моя живот.”


Лиъм Нийсън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През 2009 година ирландският актьор Лиъм Нийсън губи жена си, актрисата Наташа Ричардсън, при ски инцидент в Монреал. Двамата били женени от 1994 година. По-рано през тази година в интервю Нийсън сподели, че 5 години след загубата на съпругата си все още страда: „Просто те удря. То е като вълна. Ти просто получаваш това дълбоко чувство на нестабилност... не усещаш земята под краката си, но това чувство отминава и пак се връща, но аз продължавам да стадам.”

След като била обявена мозъчна смърт, Лиъм държи жена си на животоподдържащи системи, за да могат всички членове на семейството й да се сбогуват с нея. След смъртта й актьорът решава да дари три от органите й – сърце, бъбреци и черен дроб, смятайки, че така тя е успяла да даде частица живот и на други хора.

Дженифър Хъдсън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Точно преди 6 години (през октомви 2008 г.) Дженифър Хъдсън губи майка си, брат си и племенника си в един ден. Тримата били застреляни брутално от Уилям Балфур – съпруг на сестрата на Дженифър, с която били разделени по времето на убийствата. Въпреки огромната болка от загубата на три любими същества певицата намери сили да продължи живота си и дори успя да прости на Балфур за ужасното деяние. Нещо повече – Хъдсън създаде специална фондация на името и в памет на своя 7-годишен племенник Джулиан Кинг. Фондацията има за цел „ да осигури стабилност, подкрепа и положителни преживявания за децата от всички среди, за да им помогне и да им даде възможност да се развиват, за да бъдат продуктивни, по-уверени и щастливи възрастни."

Чарлийз Терон


Когато Чарлийз била само на 15, станала свидетел на ужасна семейна трагедия. Баща й бил алкохолик и грубиян, и често заплашвал нея и майка си, тормозел ги и вдигал скандали. Една вечер, при поредното му прибиране пиян, майката взела поредните заплахи за живота им съвсем сериозно, и го застреляла. Според властите убийството е станало при самоотбвана и към майката на Терон не били повдигнати обвинения. Но травмата за актрисата остава и до днес. Преди време тя призна, че страда от психически проблеми заради преживяното като дете. И въпреки това Чарлийз Терон успява да вземе силата и решителността на майка си, да се измъкне от Южна Африка и да достигне висините на Холивуд. Тя става първата актриса от Южна Африка, която печели Оскар.