Вчера зимата официално си замина и беше сменена от свежата пролет. И като стана дума за промяна, според нашата анкета такава искат 43,09% от вас, когато става дума за работа. Причините, разбира се, са най-вече икономически. 19,78% следят обявите във вестници и сайтове, но трудно откриват нещо, което да провокира интереса им. Според коментарите ви повечето хора търсят работа в чужбина заради по-добрите условия и заплащане, но предпочитат да харчат парите си тук, в България. Радостен е фактът, че все пак има и хора, които харесват и работата, и колегите и заплатата си. И те никак не са малко, а цели 15,5%. Дано това се случва все по-често и на все повече от нашите читатели и приятели. Пожелаваме ви го от сърце! Е, няма как у нас да няма и  малко мързел – човешко е все пак. На 6,69% не им се работи, но няма как – трябва да се яде.Разбира се, има и вариант и да ядем, и да не работим. Трябва просто да имаме богат любовник. Към тази тактика са се ориентирали (или поне им се иска) 6,33%. Работата мечта в момента практикуват едва 3,96%.

Или мечтите ни са били прекалено смели, или ние не сме имали достатъчно смелост да ги реализираме. Какво ли ни е попречило? Със сигурност не липсата на свободно време, защото с такова определено разполагаме.

Доказателство е резултатът от другата ни анкета с въпрос „Къде се състоя първата ви среща? В кафенето – така отговориха 27,9% от вас. Друга част от гласувалите – 16,07%, са избрали чистия въздух и разходката в парка. Одобряваме избора! Виртуалната реалност също е била добър помощник за много хора. Може би весела снимка във Фейсбук или шегичка в чата е дала началото на нова любовна връзка на 13,17% от вас. Така поне не ви се налага да търпите нечие нежелано присъствие. В този случай най-добрите прители са delate, ban и ignore. Но с реалните хора не постъпваме така. Всъщност присъствието на неговите приятели се е отразило зле на първата среща на 6,7% от гласувалите.

Но дали щяхте да мислите същото, ако сред приятелите му беше Ал Пачино. Едва ли. Той, заедно с Мадона и Шер, са едни от хората, които считаме за истински звезди и бихме им поискали автограф. Така са преценили 35,71% от гласувалите. Но всъщност искането на автографи съвсем не ни е приоритет - имаме доста по-важни неща за вършене (18,75%) или пък го намираме за детска работа (8,93%). Със сигурност обаче всеки от нас в живота си е имал моменти на трепет и е пищял, както само един истински фен може, когато е бил на концерт на любимата си група или пък е видял на живо актьора, когото харесва. За някои от вас това са звездите на българското кино и театър, като Георги Калоянчев и Стоянка Мутафова. На техен автограф биха се зарадвали 17,86%. На опашката, като хора, от които бихме поискали автограф, се нареждат писателите, художниците и дейците на културата (6,25%). А за 4,46% просто няма такъв интересен човек.

Дотук с автографите. Да хвърлим по един поглед на козметичната анкета. Освен ако не ви се е размазала спиралата, което е сигурен знак, че трябва да смените мястото, от което пазарувате. Без конкретни предпочитания са 35,88% от гласувалите. Почти толкова (30,88%) са и тези, които пазаруват само от професионални магазини и държат на качеството. Одобряваме този избор особено когато става дума за продукти за очите. На аптеките разчитат 16,13%, на супермаркетите – 8%. А 3,38% от гласувалите не ползват козметика. Наистина ли има и такива жени?!

За да разчитат на естествената си красота, сигурно водят наистина здравословен и спокоен живот. Щом става дума за здравословно, 29,57% от гласувалите вдигат ръка. Те разпределят дневните си порции храна равномерно. Не стресират организма си и се радват на балансиран метаболизъм. По този въпрос обаче борбата е наистина безмилостна и жестока, защото 29% пък ядат каквото и когато им попадне. Е, все пак важното е да се чувствате добре! Опустошават хладилника след работа 16,34%, а 12,31% основно обядват. Забързаното ежедневие и невъзможността да се откъснем от работните задължения определено влияят на ритъма ни. През деня нямат възможност да се хранят 8,63% от гласувалите, а 1,15% се хранят единствено и само сутрин. Все пак казват, че закуската е най-важното хранене.

Сити или не, с грим или без, сега ви провокираме с нашите нови анкети.