Известната холивудска актриса Анджелина Джоли изиграва ролята на Лара Крофт в двете поредици от филма - „Лара Крофт: Томб Райдър“ и „Томб Райдър: Люлката на живота“. Само преди дни се състоя премиерата на поредната част на филма – „ Томб Райдър: Първа мисия“ с новата Лара Крофт – Алисия Викандер. И защото Анджелина си остава емблема за първите две части, много хора сравняват новото лице на приключенската поредица именно с нея.


Ето какви общи черти открихме между двете (освен ролята им на Лара Крофт)

Очевидно е, че имат прилика във външния вид и физиката – стройни, слаби, брюнетки. Това вероятно е търсен ефект от сценаристите, защото новата Лара Крофт не може просто да се превърне в блондинка или тежаща 120 килограма, прескачаща препятствия и изследваща тайните на древните светове жена.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Освен това и двете са звездни съпруги. Алисия Викандер е омъжена за актьора Майкъл Фасбендър, а Анджелина Джоли беше жената до русокосия красавец Брад Пит ( макар и вече Бранджелина да са разделени).

Снимка: Getty Images

Детството и на двете момичета е преминало повече при техните майки. Родителите на Викандер се разделят още докато тя е едва на 2 месеца, а Джоли живее с майка си и брат си след като навършва една годинка.

Снимка: Getty Images

Имат общо и при наградите Оскар. Алисия взема своя Оскар за най-добра поддържаща женска роля през 2016 година - ролята й на Герда във филма „Danish Girl“. Анджелина Джоли също получава своя Оскар именно за поддържаща женска роля, но това се случва още през 1999 година за играта й във филма „Луди глави“.

Актрисите от малки се снимат и обичат актьорската игра. Анджелина започва като модел и играе в театъра от тийнейджърските си години, а Алисия започва кариерата си още на 7-годишна възраст.

Снимка: Getty Images

Разбира се, двете актриси имат своите индивидуални качества и това ги прави доста различни в някои аспекти. Интересен факт за Анджелина е, че тя е холивудската актриса, която изпълнява най-много каскади. В двете части на „Лара Крофт“ тя изпълнява почти 80% от каскадите. Докато Алисия Викандер е бивша балерина и заради ролята си в „Томб Райдър“ се подлага на усилени физически тренировки половин година преди снимките. Викандер се е нуждаела от тренировки по катерене, борба и колоездене. От своя страна Анджелина, която има добра физическа подготовка, е левичарка. Така се налага специално за снимките с нея да се изработи пистолет, който се зарежда по-лесно.

Ето и двата трейлъра за сравнение - новия с Алисия Викандер и по-стария с Анджелина Джоли от филма през 2003г.