.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Не забравяйте, че днес…

| преди 6 години
363437.jpg
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
точно в 3.00 през нощта на 24 срещу 25 март всички часовници в България трябва да бъдат врътнати с един час напред...
Знаем, че знаете, но все пак да напомним, че да няма успали се. На 25 март, точно в 3.00 през нощта всички часовници в България трябва да бъдат врътнати с един час напред. Това означава, че в 3 часа сутринта вече ще е 4 часа. Не схванахте ли? Е, тогава ще го кажем по-простичко – ако в събота вечерта сте решили най-после да се наспите, то не бързайте толкова, или по-скоро си легнете с един час по-рано, за да ви стигне времето за сън, защото ще спите с един час по-малко.

И да ви харесва, и да не ви се нрави особено много – това е положението. Както знаете екипът на LadyZone обича да извлича от всяко нещо добрата му страна, така че бързаме да ви я съобщим – часът, който ще загубим през нощта всъщност ще ни спечели повече време през деня – така, когато е вече 19 часа вечерта, слънцето все още няма да е залязло. С две думи – ще се радваме по-дълго на слънчевите лъчи.

А знаете ли, че:

  • Лятното часово време е въведено в България на 1 април 1979 година.

  • Системата за въвеждане на лятно часово време е създадена с цел спестяване на разходи за осветление, чрез увеличаване на използването на дневна светлина.

  • По-късно всъщност икономиката осъзнава колко мащабни ползи може да извлече от по-дългия слънчев ден.

  • Идеята за лятно часово време за пръв път се въвежда на практика от германското правителство по време на Първата световна война в периода 30 април - 1 октомври 1916 г.

  • В света има над 100 държави, които сменят часа всяка година. Естествено има и такива, които не го правят.

  • Връщането към астрономическото часово време ще се извърши в 4.00 ч. българско време на 28 октомври 2012 г., когато ще върнем часовниците с един час назад.

Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
Пролетното почистване е?