“Не се научихте жените значи…
Мъжете сме абсолютно праволинейни. Не можем да четем мисли, не разбираме от намеци и прасковата е плод, а не цвят.”

Този имейл получих миналата седмица от колега. Пък аз само го канех на обяд. И въпреки че в момента не му обърнах много, много внимание (на мейла, колегата си го уважавам), после се замислих, че в тези 3 изречения има доста поводи за размисъл.

Мъжете са праволинейни

Вярно е. С изключение на онези моменти, в които след 5 бири, още толкова уискита с лед и малко от скритото в шкафа узо, доста криволичат.

- Ти праволинеен ли си? – питам другия колега, който е 54% хипстър.
- В някои отношения съм. Всеки ден ставам и ходя на работа.

Мъжете не могат да четат мисли и не разбират от намеци


Хубавото е, че могат да четат списъка с покупките и смс-и от типа „Мило, плати ми сметката, че ще ми спрат телефона”. Да четат мисли и жените не могат. С изключение на маг Светлина, може би. Въпреки това не спирам да се чудя как може неразбиращо да питате една жена "Какво ти е?", ако предната вечер са се прибрали към 3 сутринта, ухаещи на хмел, забравили да вземете детето от детската градина.

По-важното от намеците за нас, са твърд-аците (сещате се какво имам предвид). Така че не е проблем, че не разбирате от тях.


Прасковата е плод, а не цвят




Ако приема това за вярно, то стените в хола ми са целите в плод. Компоти мога да затварям наесен. Обаче, съгласете се, че ако кажа на консултанта в магазин, че искам латекс в цвят праскова, има доста по-голяма вероятност да получа това, което искам, отколкото, ако му подам листче с написано - fabf8f. Това според монитора ми трябва да е цветът в RGB режим, който най-много се доближава до цвета на поставената в близост праскова. Но според консултанта в магазина може и бомбена заплаха да е.

Не кифленството ни е принудило да научим имената на цветовете. Нито пък искаме да изглеждаме умни в магазина за козметика, когато търсим червило с цвят на зряла слива. Просто се изразяваме по-метафорично. Между другото мляко с капка кафе също е цвят, не просто напитка. Само информирам.

Представите на мъжете и жените за цветове често се разминават. Всъщност, 1 от 255 жени и 1 от 12 мъже имат някаква форма на далтонизъм. Ако искате да проверите как вие самите възприемате цветове – ето, моля пробвайте тук.

И да вземете да се научите жените, значи пък...