.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Натали Портман за истинското значение на феминизма

huffingtonpost | преди 4 години
Натали Портман
Снимка: Getty Images/ Guliver Photos
Защото феминизмът не означава да си мъжко момиче

Според актрисата Натали Портман да си феминистка означава нещо различно от това да си агресивна мъжкарана.

В интервю за ноемврийския брой на сп. Elle (UK), Портман споделя:

"Иска ми се всички възможни лица на жените и мъжете да са възможни и да бъдат приети от обществото. Иска ми се и двата пола да могат да са отдадени на семейството си или пък ако предпочитат само да работят - да го направят, както и всички комбинации помежду им. Иска ми се и мъжете, и жените да могат да са с каквато си искат сексуалност, без да бъдат обиждани. Искам да им се позволява да бъдат слаби, силни, щастливи и тъжни - просто хора. Според Холивуд, ако правиш феминистка история, то героинята трябва да е агресивна и пробивна, а накрая задължително да спечели. Това не е феминизъм, това е мачо история. Филм за слаба, уязвима жена също може да е феминистки, ако показва реален човек, с когото можеш да се припознаеш."

Продължава >>>

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?